Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 19.03. 2024
Dnes má svátek Josef
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Cestovatelská setkání v Zoo Praha

1. 02. 2011 | ZOO Praha
V únoru pokračuje 7. ročník přednáškového cyklu ve Vzdělávacím centru. Setkání s významnými českými cestovateli a odborníky nabízí Zoo Praha od začátku ledna. Přednášky, které návštěvníky zavedou do různých koutů světa, probíhají každé úterý v 18 hodin ve Vzdělávacím centru, a to až do konce března. Vstupné na přednášky je 20,- Kč. Pokladna se otevírá 15 minut před začátkem.

Program na únor 2011:

1. 2. – MARTINA VESELÁ: EKVÁDOR A GALAPÁGY
Objevíte neopakovatelný svět odlehlých ostrovů v Pacifiku s nesmírně bohatou endemickou faunou. Čekají na vás želvy sloní, tučňáci, tuleni, lachtani, leguáni, Darwinovy pěnkavy, lávová pole, kaktusy, ale i koupání. Vyšplháme i na náhorní plošinu Altiplano s vysokými sněhem pokrytými sopkami Chimborazo a Cotopaxi. Navštívíme i zelené džungle s jejich zvířecími a indiánskými obyvateli.zoo-praha-galapagy-terej-modronohy
 
8. 2. – MARTIN KRATOCHVÍL: PO STOPÁCH SNĚŽNÉHO LEVHARTA
Úspěšný jazzový muzikant a podnikatel Martin Kratochvíl přešel k horám a filmu. Dolpo patřilo Tibetu do poloviny 18. století, kdy Gurkové dobyli oblast pro Nepál. Dnes na tomto místě najdeme neposkvrněnou, ryzí tibetskou kulturu a řadu klášterů, které hrály významnou roli ve vývoji tibetského buddhismu i ve vzájemných vztazích Nepálu s Tibetem. Dolpo nezasáhla čínská kulturní revoluce, která ve vlastním Tibetu napáchala nedozírné škody. Poznejte ho s námi!
 
15. 2. – DARJA MILOŠOVÁ: LEDOVÁ PATAGONIE
Objevte nejkrásnější místa argentinské i chilské Patagonie! Obrovské ledovce, skalní věže v Národním parku Los Glaciares i Torres del Paine, nezapomenutelné výlety do nitra hor, kolonie hrdě kráčejících tučňáků a čerstvě narozená mláďata kormoránů. Plavba po Beagle Channelu až na konec světa. Ledová krása nejjižnějšího cípu Jižní Ameriky aneb hory, treky, nezapomenutelná příroda jihu... Jak se dají trávit Vánoce v této pustině? A jak vypadá tamní štědrovečerní tabule?

22. 2. – ZDENĚK A MICHAL THOMA: NEPÁL– MANAG PO TŘICETI LETECH
Vypravte se s námi do Manangu, horské vesnice v Nepálu ležící pod masivem Annapurny! Zde strávil fotograf Zdeněk Thoma, jako jeden z prvních cizinců, v roce 1979 řadu dní. Po třiceti letech se do Manangu vydal jeho syn Michal s balíkem dnes už historických fotografií. Vznikl ojedinělý srovnávací dokument, který bude mít své pokračování ve výstavách v České republice, v Káthmándú a přímo v místě svého vzniku, v Manangu.

Březnový program Cestovatelských setkání najdete na webu Zoo Praha: https://www.zoopraha.cz/cs/program-v-zoo/cestovatelska-setkani-v-zoo-2011.

Zdroj: ZOO Praha

Veronika J.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Cestovatelská setkání v Zoo Praha:

Cestovatelská setkání v Zoo Praha
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
aspon mali zvieratká navštevu
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Kraslice