Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

79. sezóna Zoo Praha zahájena!

8. 04. 2010 | ZOO Praha

Pražská zoo zahájila 79. sezónu. Jejími dominantami bude narození gorilího mláděte i zahájení stavby slonince. „S napětím očekáváme narození gorilího mláděte. Kijivu by snad mohla porodit už koncem dubna,“ uvedl ředitel Zoo Praha Miroslav Bobek.


Dále se těšíme na žirafí babyboom a líhnutí varanů. Čeká nás však i spousta jiné práce. Už za několik dnů se začneme s nápravou posledních škod po povodních v roce 2002 – začne rekonstrukce významné památky, Gočárových domů. V květnu nás pak čeká slavnostní položení základního kamene nového slonince.“


zahajeni-sezonyZahájení se účastnil také primátor hlavního města Prahy MUDr. Pavel Bém. Připomněl, že první návštěvník vstoupil do pražské zoo 28. září 1931 a že je velmi potěšující, jaké návštěvnosti se Zoo Praha za poslední roky dočkala. "Před osmi lety při povodni tu bylo devět metrů vodního sloupce. Je neuvěřitelné, kolik za tu dobu vyrostlo nových pavilonů. Letos začne stavba nového slonince a hrošince za téměř 300 milionů korun," potvrdil slova ředitele Zoo Praha.


V rámci slavnostního zahájení sezóny začal v pražské zoo také sběr vysloužilých mobilních telefonů. První dva mobily vhodili do speciálního tubusu Lucie Bílá, která už tradičně podporuje projekty na ochranu goril, a primátor Pavel Bém. Tubusy na staré mobily jsou dostupné u všech vchodů do Zoo Praha. Za každý vybraný mobilní telefon věnuje společnost Rema Systém 10 Kč na ochranu goril ve volné přírodě. Návštěvníci si za podporu této kampaně odnesou samolepku s heslem „Pomáháme gorilám“.


Na slavnostní zahájení zavítaly tisíce návštěvníků. Někteří vydrželi až do podvečerní 18. hodiny, kdy proběhlo za účasti ministra pro evropské záležitosti PhDr. Juraje Chmiela slavnostní otevření nových voliér Tropických sov. Do jedné z voliér byla vypuštěna loni narozená samička ketupy malajské, která záhy od ministra Chmiela dostala nové jméno – Europa. „Toto jméno je velmi příhodné, neboť jde o první přirozeně odchované mládě ketupy v Evropě,“ dodal ředitel Zoo Praha Miroslav Bobek.


 

Zdroj: Zoo Praha


Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku 79. sezóna Zoo Praha zahájena! :

79. sezóna Zoo Praha zahájena!
79. sezóna Zoo Praha zahájena!
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
zdenko58:
ceny vstupného zjistíte snadno na internetu (a nebudete potom překvapeni) A při té příležitosti tam nahlédněte i do rozpočtu ZOO a nákladů na krmení. Je to fakt zajímavé počtení!
Obrázek uživatelky
profil
Pražská ZOO je nádherná Smajlík Ale za jeden den nemáte šanci to celé s dětmi projít. A co se týká vstupného - byla jsem tam před 3 roky a tak hrozné mi to nepřišlo.
Obrázek uživatelky
profil
Dříve jsem ráda brávala dceru a děti od sestry do ZOO, pochopitelně ne do Prahy, ale na Lešnou. Letos se tam chystám s vnučkami, jsem zvědava na jejich reakci i ceny vstupného!
Obrázek uživatelky
profil
je dobře, že se mají lídé kam dojít podtívat na zvířata.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles