Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zoo Praha zve na zahájení 80. sezony!

24. 03. 2011 | ZOO Praha
Jubilejní sezonu zahájí v sobotu 26. března primátor hl. m. Prahy Bohuslav Svoboda s ředitelem Zoo Praha Miroslavem Bobem. Slavnostně budou otevřeny Gočárovy domy, proběhne křest knížky Úsměvy z historie pražské zoo a oslava narozenin erbovního zvířete, klisny koně Převalského.

Zoo Praha oslaví letos 80 let své existence. Slavnost u příležitosti zahájení jubilejní sezony proběhne v sobotu 26. března v 11 hodin u Vzdělávacího centra. Kromě vzácných hostů primátora hl. m. Prahy Bohuslava Svobody, autora populárních vědeckých děl a letošního osmdesátníka Františka Janoucha a spisovatele Ondřeje Suchého promluví ředitel Zoo Praha Miroslav Bobek.
zoo-praha-zahajeni-80-sezony
Hosté pak společně pokřtí pár vzácných leguánů modravých, které pražská zoo chová jako jediná zoologická zahrada v Evropě!

Programem slavnostního dne bude provázet Lucie Výborná. Atmosféru u Vzdělávacího centra oživí hudební vystoupení Jiřího Stivína.

Ve 13 hodin proběhne otevření zrekonstruovaných Gočárových domů, které budou sloužit jako občerstvení a galerie. V programu vystoupí mj. Zora Jandová (praneteř zakladatele Zoo Praha, prof. Jiřího Jandy), architekt Zdeněk Lukeš a Lucie Gočárová (vnučka Josefa Gočára).

V Galerii Gočárových domů proběhne křest knížku Ondřeje Suchého Úsměvy z historie pražské zoo, která právě vychází v nakladatelství Ikar.
V okolí Gočárových domů bude připraven doprovodný historicky zaměřený program. Děti i dospělé potěší loutkové divadlo či dobové hry jako káča, chůdy, obruč aj.

Ve 14.30 hodin proběhne oslava narozenin klisny koně Převalského – Hary. Návštěvníci se dozvědí o významu koně Převalského v historii Zoo Praha a o aktivitách vedoucích k záchraně tohoto druhu. Hlavním gratulantem se stane Zora Jandová a Pavel Zedníček.

Zdroj: ZOO Praha

Veronika J.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Zoo Praha zve na zahájení 80. sezony!:

Zoo Praha zve na zahájení 80. sezony!
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !