Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Podzim přináší návštěvníkům ostravské ZOO levnější vstupné

4. 11. 2011 | ZOO Ostrava
Podzim umí být krásně barevný a mnozí příznivci ostravské zoologické zahrady tvrdí, že právě na podzim, kdy se listí stromů zbarvuje do nápadných žluto-oranžovo-červených odstínů, je procházka zahradou nejkrásnější. Přijďte se o tom přesvědčit, než všechno listí opadá, a využijte slevněného vstupného.

V letošním roce se ZOO Ostrava rozhodla pro své návštěvníky, kteří zavítají do ZOO mimo hlavní návštěvnickou sezónu, zavést levnější vstupné oproti zbytku roku. Chceme tak lidem připomenout, že areál ZOO je pro ně otevřený každý den v roce a že v každém ročním období má zoologická zahrada své kouzlo. A to nejen v podzimním barevném hávu, ale třeba také pod sněhovou pokrývkou.

Podzim přináší návštěvníkům ostravské ZOO levnější vstupnéZároveň jsme si však vědomi, že v chladnějším období je přece jen provoz ZOO trošku omezený. Některá zvířata opustí své letní příbytky a přestěhují se do teplého zázemí, kam za nimi lidé bohužel nemohou. Patří mezi ně např. skupina vzhledem i hlasem nápadných lemurů vari, kteří obývají ostrůvek v blízkosti pavilonu slonů, či řada pestrobarevných ptáků z Voliér ptáků Tibetu a Číny nedaleko vstupu do ZOO. Také čas strávený v ZOO se v chladných dnech o něco zkrátí, lidé např. nemohou plně využít klidové části Botanického parku k posezení a odpočinku, jak se to nabízí v letním období.

V těchto dnech ale mohou návštěvníci stále obdivovat krásně se vybarvující stromy, mezi něž patří například dub bahenní (Quercus palustris), který se nachází u pavilónu Tanganika. Jde o u nás zdomácnělou dřevinu s krásnými listy a zajímavou stavbou koruny. Patří k nejatraktivněji zbarveným listnáčům volné přírody u nás. Dalším nepřehlédnutelným druhem je popínavá rostlina s příznačným názvem přísavník pěticípý nebo též loubinec pěticípý (Parthenocissus quinquefolia), jehož ohnivě červené olistění upoutá na první pohled. Je k vidění, kromě jiných lokalit, právě u pavilonu Tanganika, kde je jím porostlá celá jedna stěna stavby. U venkovního výběhu šimpanzů lze obdivovat stromy rodu javor (Acer) či habr (Carpinus) v jejich červeném a žlutavém hábitu.

Levnější vstupné platí od 1. listopadu do 31. března příštího roku. Dospělý návštěvník zaplatí 80Kč, tedy o 20 Kč méně než během hlavní sezóny, děti od 3 do 15 let, studenti, senioři či držitelé průkazů ZTP a ZTP/P starší 15 let pak 50Kč.


Zdroj: Zoo Ostrava

Alena B.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
I na podzim je ZOO kouzelná.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Tam by se fotilo! Takových krásných barevných listnáčů!
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles