Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Otevření průchozího výběhu klokanů

19. 08. 2010 | ZOO Olomouc

Tak trochu jako v australské buši se mohou ode dneška cítit návštěvníci olomoucké zoologické zahrady.  V dopoledních hodinách zde byl zahájen zkušební provoz průchozího výběhu pro klokany.

Výběhem vede vyznačená cesta, kterou návštěvníci nesmí opustit, zatímco velcí klokani rudí a o poznání menší klokani parma se mohou pohybovat všude, kde se jim zlíbí. Informační tabulka také upozorňuje procházející návštěvníky na to, že ve výběhu ústí chodby z obydlí, která si zde budují psouni prérioví.  Dvě dokonce přímo na cestě. 

Podle prvních pozorování panuje ve výběhu klid. Lidé  se  zde chovají disciplinovaně a chodník neopouštějí. Klokani pokračují  ve  svých  denních  rituálech.  Kolem poledne odpočívají, v podvečer jsou aktivní.  Zdá se, že přítomnost lidí jim nedělá problémy. 

 Výběh pro klokany není první, kterým mohou návštěvníci olomoucké zoo procházet. V roce 2002 byl otevřen výběh opic makaků červenolících. Z a osm let provozu se přímo uprostřed tlupy dnes již více jak třiceti makaků prošly tisíce návštěvníků.

 Již jedenáct let létají nad hlavami návštěvníků, kteří se odváží vstoupit do pavilonu netopýrů vzácní kaloni zlatí a s nimi je občas vystraší tichým letem těsně nad hlavou australský lelkoun soví.

 

Zdroj: ZOO Olomouc

 

Gabriela Straková

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Otevření průchozího výběhu klokanů:

Otevření průchozího výběhu klokanů
Otevření průchozího výběhu klokanů
Otevření průchozího výběhu klokanů
Otevření průchozího výběhu klokanů
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !