Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

ZOO Ohrada zve na MFF Voda, moře, oceány

13. 09. 2011 | ZOO Ohrada
ZOO Ohrada Hluboká nad Vltavou hostí ve dnech 16. a 17. 9. (pátek a sobota) 8. ročník mezinárodního filmového festivalu Voda, moře, oceány. Hlavní projekce bude probíhat v kině Panorama v Hluboké nad Vltavou a zároveň se bude promítat i ve velké učebně vzdělávacího centra ZOO Ohrada.

Návštěvníci zoologické zahrady tedy mohou filmy zhlédnout i u nás. Během projekcí se budou v ZOO konat také zajímavé přednášky, které pro vás přichystali slavní čeští dobrodruzi, filmaři a fotografové a nebude chybět ani výstava fotografií.

Na co se můžete těšit:
- Richard Jaroněk (výstava fotografií s názvem Magnificent 24 a   ZOO Ohrada zve na MFF Voda, moře, oceánypřednáška Žralok - právo zabíjet a přežít)

- Miroslav Hrdý (přednáška Pod hladinou na nádech)

- Petr Horký (Expedice tajné vraky)

- Petr Kašpar (Extrémní vodácká expedice).

MFF Voda, moře, oceány je soutěžním festivalem dokumentárních filmů zabývajících se zejména problematikou ochrany životního prostředí a děním ve světě odehrávajícím se pod vodou, na hladině, na březích vodních toků a jezer či v přímořských oblastech po celé planetě.

V sobotu 17. 9. od 12:00 do 16:00 proběhne v ZOO Ohrada zároveň akce pod názvem „ZOO potmě". Nejedná se o oblíbené večerní prohlídky, ale o akci, kterou již tradičně připravujeme s Tyflokabinetem v Českých Budějovicích, kdy si běžní návštěvníci mohou vyzkoušet obvyklé činnosti nevidomých včetně prohlídky ZOO. Můžete si zkusit četbu Braillova písma, chůzi s bílou holí, hraní stolní hry pro nevidomé ShowDown, dále můžete rozpoznávat různé přírodniny pomocí hmatu a čichu nebo využít speciální počítačové programy či různé kompenzační pomůcky. Součástí bude také bezplatné vyšetření zraku předškolních dětí.

V ZOO Ohrada se koncem minulého týdne narodilo mládě lamy krotké, kterou naleznete ve výběhu u dětského hřiště vedle restaurace. Pokud vydrží hezké počasí, stále můžete ve venkovním výběhu pozorovat novinku letošního léta krokodýla nilského a také jeho souseda marabu afrického. V ZOO Ohrada vás v každém případě stále očekává více než 300 druhů zvířat v různých expozicích včetně tropického pavilonu Matamata.

Zdroj: Zoo Ohrada

Alena B.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Košík