Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zvířata v zoo dostala vajíčka s překvapením

25. 04. 2011 | ZOO Liberec

Zvířata v zoo dostala vajíčka s překvapením


    Veselé Velikonoce oslavila o víkendu i některá zvířata z liberecké zoo. Ošetřovatelé jim totiž připravili obří papírová vejce s překvapením – různými dobrotami (ovoce, granule, drobný hmyz atd.). Úkolem zvířat – nosálů, šimpanzů, surikat či paviánů – bylo co nejrychleji se k pamlskům dostat, což valné většině z nich nedělalo sebemenší potíže. Video z instalace vajíček mohou lidé zhlédnout na facebookové stránce ZOO Liberec.

Velikonoční překvapení bylo součástí tzv. enrichmentu (obohacování života), což je způsob, jak ukrátit zvířatům v zajetí dlouhou chvíli. V ZOO Liberec se podobné aktivitě dostává po celý rok většině zvířatům.

Návštěvníci tak mohou vidět ve výbězích různé prolézačky, zavěšené hračky, prázdné barely či papírové krabice, dřevěné výrobky apod., s nimiž zvířata dovádějí.


ZOO Liberec pořádá ve čtvrtek Den pro seniory

    Další Den pro seniory uspořádá ve čtvrtek 28. dubna ZOO Liberec v rámci neformálního projektu Zoo bez bariér. Pro důchodce tak bude připraveno nejen výrazně levnější vstupné – 20 Kč (místo 65 Kč), ale i dvě speciální komentované prohlídky, a to v 9.00 a ve 13.00. Dny pro seniory pořádá zoo od roku 2008 vždy dvakrát do roka, v dubnu a v říjnu.


Zdroj: Zoo Liberec

Mirka Bali
ChytráŽena.cz





Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
že se starají v ZOO o trochu rozptýlení. Já vím, že se třeba dává strava na různá místa. Jinak to musí být pro zvířata nuda.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles