Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

ZOO Liberec: tři takiní mláďata, tři samci

2. 02. 2010 | ZOO Liberec

ZOO Liberec má za sebou tři úspěšné porody v expozici takina čínského (Budorcas taxicolor bedfordi). V sobotu 30. ledna přišlo na svět poslední mládě, matkou je samice Bára (* 2007). Dnes jsme pak při souběžně prováděném veterinárním vyšetření zjistili, že po prvním samci z 20. ledna (Eva, * 2000) se v ZOO Liberec podařilo odchovat ještě další dva samce.


Celkový poměr pohlaví zatím narozených mláďat od roku 2004 je tak 4 : 4 (2004 první samec Golda, 2006-2009 čtyři samice Cadence, Bára, Betty, Dorotka). Všechna mláďata jsou zatím v pořádku, všechny tři matky se o ně pečlivě starají a dávají jim sát mateřské mléko. Otcem všech mláďat je samec Adam (* 2001). Poprvé bude moci veřejnost (první dvě mláďata) spatřit ve venkovním výběhu ve středu 3. února (přesný čas kvůli foto a TV ještě sdělím v ÚT).


takinJména všech tří mláďat vybere opět veřejnost! Stejně jako v předchozích letech (s výjimkou roku 2009, kdy jméno Dorotka navrhl reprezentační tým v běhu na lyžích žen) svěří ZOO Liberec výběr jména zájemcům z řad veřejnosti. Tentokrát bude volba primárně probíhat na profilu ZOO Liberec na sociální síti Facebook v sekci Diskuze.


Své tipy ale mohou lidé posílat i e-mailem na adresu marketing@zooliberec.cz. Protože chceme pokračovat v tradici udělování jmen dle písmen v abecedě, jsou letos na řadě písmena F, H a I. Ze všech došlých návrhů vybere tři nejlepší speciální komise ZOO Liberec. Autoři vítězných návrhů budou pozváni na jarní křtiny, získají celoroční vstupenku do ZOO Liberec a také řadu věcných cen. Soutěž bude probíhat po celý únor.

 

Zdroj: ZOO Liberec

 

Zdeničkaa

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !