Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 19.03. 2024
Dnes má svátek Josef
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Takiní kluci dostali jména Fox, Hugo a Ishan

25. 04. 2010 | ZOO Liberec

Mláďata takina čínského (Budorcas taxicolor bedfordi), která se v ZOO Liberec narodila letos 20., 23. a 30. ledna, dostala jména Fox, Hugo a Ishan. Jména vzešla z veřejné tipovací soutěže, již zoologická zahrada pořádala v únoru a březnu 2010 a do níž stovky zájemců poslaly 775 návrhů.

Konečnou podobu jmen nakonec vybrala speciální komise složená z pracovníků zoo. Jen pro zajímavost: jméno Fox se v návrzích veřejnosti objevilo 2x, jméno Hugo 31x a jméno Ishan jedinkrát. Všichni tři soutěžící, kteří jména navrhli, byli na křtiny pozváni a obdrželi kromě věcných darů i Průkaz přítele zoo, který je opravňuje k roční bezplatné návštěvě ZOO Liberec v doprovodu libovolné osoby.

            Hlavní kmotrou tří takiních mláďat (otec Adam, matky Eva, Cadence a Bára) byla Miss 2001, modelka a moderátorka Diana Kobzanová, co-partnerem jí byl prezident společnosti DENSO MANUFACTURING CZECH s. r. o. Toshifumi Murayama. DENSO se totiž nedávno stalo dalším tzv. významným partnerem zoo a také sponzorem takinů čínských.

Křtiny byly součástí oslav Dne Země (svátek připadá na 21. 4.), takže v zoo byly připraveny i další atrakce, a to převážně na ekologické téma. Návštěvníci tak mohli poznávat stopy lesních zvířat i dřeviny, naučili se vyrábět ruční papír, zhlédnout mohli výstavu o změnách klimatu a také ochutnat výrobky z jedné z ekofarem podnikajících v Libereckém kraji.

 

Zdroj: Zoo Liberec

 

Mirka Bali

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
opice sú zlaté a zábavné
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Kraslice