Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Lev smrtelně zranil tygřici Isabellu

20. 11. 2009 | ZOO Liberec
Zoo Liberec přišla o 17 letou samici bílého tygra Isabellu. Ve čtvrtek ráno - při rutinním vypouštění šelem z ubikací do vnějších výběhů - samec a samice lva (Sultán a Elsa) pronikli do venkovní expozice, kterou již v tu chvíli Isabella obývala, a smrtelně ji zranili.

K události došlo doslova během pár vteřin a nebylo možno jí žádným způsobem zabránit ani předejít. Lvi se do výběhu dostali z prostoru tzv. křižovatky (prostor se šubry do jednotlivých výběhů) ve vnitřní části pavilónu, kam nemají ošetřovatelé v danou chvíli žádný přístup ani vizuální kontakt, když se jim podařilo nadzvednout bezpečnostní šubr (které musejí být při vypouštění šelem dovnitř či ven nakrátko odjištěny) Isabelliny expozice. Oba lvi byli následně zahnáni do svého výběhu.

Zoo Liberec ubezpečuje, že při nešťastné události nemohlo dojít ke zranění personálu zoologické zahrady, natož pak jejích návštěvníků. Prostory zvířat a lidí totiž vzájemně odděluje několikanásobné jištění, takže žádný fyzický kontakt šelem s okolím není v žádném případě možný.

 

Isabella byla zakladatelkou chovu bílého tygra v Zoo Liberec. Pod Ještěd přicestovala jako dvouletá v roce 1994 ze Zoo Eskilstuna (Švédsko) se svým dvojčetem Columbem. Po výměně samců v roce 1999 a následném spojení (se samcem Sitarem) Isabella porodila v roce 2002 trojčata Artemis (nyní v Zoo Liberec), Afroditu (nyní Zoo Sóstó, Maďarsko) a Achilla (nyní Zoo Bratislava). Zoo Liberec v současnosti ještě chová samce Parise (4 roky) a samici Suryu Báru (1 rok).

 

Lvi Sultán (14 let) a Elsa (11 let) pocházejí ze Zoo Givskud, Dánsko, odkud do Liberce dorazili v roce 2001.

 

  

Zdroj: ZOO Liberec

 

Gabriela Straková

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Je to určitě velká škoda, bílé tygřice jsou vzácností.
Obrázek uživatelky
profil
Chudinka, tak moc jsme se vždy těšili, až jí spatříme zase za sklem, viděla jsem jí už asi 4x a dokonce jsme se těšily, že bude mít mladý. Je mi jí moc líto.
Obrázek uživatelky
profil
je to moc smutné,ale bohužel to k přírodě patří.Pořád to jsou lovci.Přeju hodně chovatelských úspěchů bez nepříjemností
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Kraslice