Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

I poslední dny v roce můžete strávit v ZOO!

19. 12. 2011 | ZOO Liberec
ZOO Liberec připravila na závěr roku několik zajímavých akcí, mezi něž patří večerní prohlídky ZOO, sváteční komentované prohlídky, Štědrý den v ZOO a v dětském koutku nebo šestý ročník charitativní akce s názvem Pomozme budoucnosti. Kromě toho se můžete přijít podívat na nového obyvatele velké expozice Soví stezky - samce puštíka bradatého.

Pomozme budoucnosti (16.00 – 17.30 hod. knihovna)


Úterý 20. prosince 2011
Faunus o. s. a ZOO Liberec uspořádají 20. prosince od 16 hodin v Krajské I poslední dny v roce můžete strávit v ZOO!vědecké knihovně už šestý ročník charitativní akce s názvem Pomozme budoucnosti. Stejně jako v předchozích letech se zájemci dozvědí veškeré novinky ze zařízení A.M.P.O. na podporu sirotků a dětí ulice v hlavním městě státu Burkina Faso, který leží v západní Africe. Liberecká ZOO tento humanitární projekt podporuje.

Návštěvníci charitativní akce Pomozme budoucnosti si tak budou moci zakoupit etnopředměty ze sambového dřeva, kovu či bavlny, které tamní sirotci a děti ulice vyrábějí. Výtěžek z prodeje použije A.M.P.O. na úhradu školného nebo na nákup školních pomůcek pro své svěřence. K dispozici rovněž budou ozdobné výrobky z Filipín a Mongolska, jejichž koupí lidé podpoří projekty na ochranu tichomořské fauny a levhartů sněžných.

Večerní prohlídka ZOO (17.00 – 19.00 hod.)


Čtvrtek 22. prosince 2011
Čtvrtá večerní adventní prohlídka zoologické zahrady. Nejsvátečnější akce v roce bude ve stylu křtin páru největší sovy na světě - výra velkého západosibiřského. Chybět ale nebudou ani další atrakce a drobné dárky.

17.30 - koupání slonice Rání (pavilón slonů)
18.00 - křtiny výrů Gubareva a Krupské (voliéry na Soví stezce)
18.15 - cvičení a krmení lachtanů
18.25 - koledy a vánoční písně v podání pěveckého sboru Carola (náměstíčko před občerstvením Gibon)

Návštěvníky ZOO čekají i drobné dárky - PF 2012, které bude zároveň volnou dvojvstupenkou do ZOO v její 93. sezóně a volné lístky na Polární expres (k uplatnění v dětském koutku 24. 12. v době od 10 do 13 hodin)!

Štědrý den v ZOO a dětském koutku


Sobota 24. prosince 2011
Na Štědrý den nabídneme už tradičně prohlídku za dobrovolné vstupné - lidé tedy nebudou muset platit běžné poplatky, ale mohou na pokladně ZOO zanechat větší či menší obolus, který půjde na chov ohrožených a vzácných zvířat. Pozor! 24. prosince je ZOO otevřena jen do 15.30 hodin.

Zároveň bude v době od 10 do 13 hodin otevřen dětský koutek v Lidových sadech (pokud nebude velký spad sněhu) - zde bude k dispozici I poslední dny v roce můžete strávit v ZOO!Polární expres, na němž mohou návštěvníci uplatnit volné jízdy, které dostanou na poslední večerní prohlídce ZOO 22. prosince!

Sváteční komentované prohlídky ZOO (v 10.00 a ve 13.00 hod.)


Úterý 27. prosince 2011
Sváteční komentované prohlídky vás mj. zavedou i do zázemí zoologické zahrady. Na prohlídku je třeba se předem přihlásit na email safarikova@zooliberec.cz, kapacita jedné skupiny je omezena na 25 lidí. Účast na prohlídce v délce cca 1,5 hodiny bude zpoplatněna částkou 15Kč, o niž se navýší běžné vstupné. Lektor si přihlášené účastníky vyzvedne za pokladnami ZOO v 10.00 a ve 13.00 hod., všichni se musí prokázat vstupenkou do ZOO!

Středa 28. prosince 2011
Platí totéž co v předchozím odstavci. Na prohlídku je třeba se předem přihlásit na email safarikova@zooliberec.cz, kapacita jedné skupiny je omezena na 25 lidí. Účast na prohlídce bude zpoplatněna částkou 15Kč plus běžné vstupné. Lektor si přihlášené účastníky vyzvedne za pokladnami ZOO v 10.00 a ve 13.00 hod., všichni se musí prokázat vstupenkou do ZOO!

Sváteční komentovaná prohlídka ZOO ve 13.00 hod.


Čtvrtek 29. prosince 2011
Sváteční komentované prohlídky vás mj. zavedou i do zázemí ZOO. Na prohlídku je třeba se předem přihlásit na email safarikova@zooliberec.cz, kapacita jedné skupiny je omezena na 25 lidí. Účast na prohlídce v délce cca 1,5 hodiny bude zpoplatněna částkou 15Kč, o niž se navýší běžné vstupné. Lektor si přihlášené účastníky vyzvedne za pokladnami ZOO ve 13.00 hod., všichni se musí prokázat vstupenkou do ZOO!

Pátek 30. prosince 2011
Přihlašte se na email safarikova@zooliberec.cz, kapacita jedné skupiny je omezena na 25 lidí. Prohlídka – 15Kč plus normální vstupné do ZOO. Lektor si vás vyzvedne za pokladnami ZOO ve 13.00 hod.

K výrům pořídila ZOO Liberec další velkou sovu


Zoologická zahrada Liberec začala chovat další velkou sovu. K výrům velkým západosibiřským totiž pořídila (zatím pouze) samce puštíka bradatého (Strix nebulosa), který se s výry může co do délky směle měřit. Sedmiměsíční samec dorazil ze ZOO Antverpy a je již k vidění ve velké expozici na tzv. Soví stezce (sousední expozice výrů).

Své jméno tato krásná sova získala podle bílých peříček pod maskou, jež připomínají vousy. Dalším výrazným znakem je velká kulatá hlava se šedivou tváří a velkýma žlutýma očima. Puštík létá velice tiše a má vynikající zrak i sluch, což zužitkuje zejména při lovu. Živí se malými až středně velkými savci (zajíci, krtci, rejsci, lasičky), nepohrdne ani ptáky (pěvci, malí dravci, kachny). Hnízdí na pahýlech starých stromů nebo v jejich dutinách, samice snáší až čtyři vejce (prakticky celoročně). Narozená mláďata rodiče silně hlídají a neváhají v případě nebezpečí napadnout velkou šelmu i člověka.


Zdroj: Zoo Liberec

Alena B.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Kraslice