Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Hlavní sezónu v ZOO Liberec otevřou křtiny velblouda s legendárními Těly

28. 03. 2011 | ZOO Liberec
Hlavní návštěvnickou sezónu v ZOO Liberec otevřou v sobotu 2. dubna (v 9.45) křtiny čerstvé samičky velblouda dvouhrbého Tasey, která se narodila 5. března. Jejím kmotrem se stane legendární liberecká skupina Těla. Otevření sezóny bude od letošního roku v portfoliu ZOO Liberec zbrusu novou doprovodnou akcí (pokaždé první dubnový víkend), konanou především pro Liberečany a s Liberečany.

Akci tak vždy věnujeme některé osobnosti z Liberce a okolí, která se ocitne v roli kmotra zvířete. Chceme tak symbolicky poukázat na historii a skvělou chovatelskou tradici nejstarší zoo v bývalém Československu a také poděkovat nejpočetnější skupině našich návštěvníků – obyvatelům krajského města a okolí. zoo-liberec-samicka-velblouda-dvouhrbeho-taseyV letošním roce padla volba na slavnou libereckou rockovou skupinu Těla, která se v loňském roce vrátila po tříleté pauze na pódia i do rozhlasového éteru (více na www.telaliberec.cz).

Při otevření sezóny ale bude čekat drobný dárek i na ty, kteří naši akci v ten den navštíví – tentokrát to bude volná vstupenka (při zakoupení další dospělé vstupenky) na nejbližší akci v ZOO Liberec, jíž bude Den Země se křtinami žirafy Rothschildovy  - 16. dubna!

Malá velbloudice Tasey (jméno dostala podle řeky a oblasti v Mongolsku – původní domovina) je 26. potomkem našeho 22 letého samce Claudia (od roku 1994) a matky Genesis. Velbloudy liberecká zoo chová od roku 1957, když prvním dovezeným jedincem byla tehdy tříletá samice Bezděchodka pocházející ze SSSR.

Zdroj: ZOO Liberec

Veronika J.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Hlavní sezónu v ZOO Liberec otevřou křtiny velblouda s legendárními Těly:

Hlavní sezónu v ZOO Liberec otevřou křtiny velblouda s legendárními Těly
Hlavní sezónu v ZOO Liberec otevřou křtiny velblouda s legendárními Těly
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !