Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

ZOO Liberec zve na ohňovou show a oživlý Betlém

21. 12. 2010 | ZOO Liberec
Vrcholem čtvrté (a poslední) adventní večerní prohlídky, která se v ZOO Liberec uskuteční ve středu 22. prosince od 17 do 19 hodin, bude ohňová show v prostoru před bistrem Gibon (18.30) a také vánoční koledy v podání oživlého Betlému (18.45). Na návštěvníky navíc čeká překvapení už u vstupu do zoo – originální PF 2011, jež jsou zároveň volnou vstupenkou k návštěvě zoo v její 92. sezóně (tedy po 1. lednu 2011).

A na co se mohou návštěvníci v pátek ještě těšit? Chybět nebude tradiční koupání slonů (17.30), procházka zvířecí kuchyní, osvětlené pavilóny s ukázkami přírodnin (kosti, kůže, lebky...) a také krmení a cvičení lachtanů (18.15). Stejně jako v předchozích letech se děti do 15 let dostanou při večerní prohlídce do zoo zdarma, pokud přinesou nové a nepoužité školní potřeby pro děti v Burkině Faso (projekt Pomozme budoucnosti).

Pomozme budoucnosti – charita pro Burkinu Faso
zoo-liberec-slon-indicky5. ročník charitativní akce Pomozme budoucnosti ve prospěch sirotků a dětí ulice v Burkině Faso uspořádají v úterý 21. prosince od 16.30 hodin v Krajské vědecké knihovně společně Faunus o. s. a ZOO Liberec. Stejně jako v předchozích letech nabídnou organizace zájemcům ke koupi etnovýrobky ze sambového dřeva, originální šperky z Filipín, plstěné výrobky z Mongolska a 5 obrázků malovaných našimi šimpanzi. Veškerý výtěžek půjde ve prospěch zařízení A.M.P.O. v burkinském hlavním městě Ouagadougou. Shromážděné peníze umožňují sirotkům ze čtvrté nejchudší země světa absolvovat nejnutnější vzdělání a zaplatit nezbytné školní potřeby. Roční náklady se přitom u jednoho dítěte pohybují v relaci 40 EUR. A.M.P.O. průběžně pečuje o 200 až 300 sirotků, chlapců i dívek, dává jim základní civilizační návyky, práci i zdravotní péči.

Věříme, že se nám takto zprostředkovaně daří v Burkině Faso ovlivňovat i životní podmínky chovaných zvířat a stav zdejšího životního prostředí. Náš příspěvek je sice malý, nedokáže ani zdaleka pokrýt všechny potřeby, ale dává následováníhodný příklad všem - bohatým společnostem i solidárním jedincům.
 
Zdroj: ZOO Liberec

Veronika J.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !