Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zoo Lešná - výlet plný zvířátek

3. 07. 2010 | ZOO Zlín

Zoo Lešnou bych Vám chtěla nabídnout, protože tam už jezdím od malička, a každý rok se tam něco změní a přistaví. Areál Zoo se neustále obnovuje a dostavuje. Je zde k vidění 1 163 zvířat v 211 druzích. Zoo je otevřena od roku 1948. V areálu je postaveno 6 pavilonů. Zlínská zoo je z českých zoo 3. nejnavštěvovanější.

Zoo má dva vstupy, vláček, zastávky MHD,ČSAD, restaurace, WC i pro invalidy, prodej suvenýrů, kinosál, veřejný telefonní automat, úschovna kol, houpadla pro děti, přístřešky proti dešti, lanové centrum, prolézačky, ovečky k pohlazení a hodně nových expozic.

V Zoo můžete více než 1 000 zvířátek sponzorovat jakou částkou chcete nebo si zakoupit samolepku v hodnotě 30, 50, 100, 200, 500 Kč, nebo přispět do pokladniček v areálu Zoo. A poslední možností je zaslání dárcovské SMS ve tvaru DMS ZOOZL ZVÍŘE – např. DMS ZOOZL GORILA, DMS ZOOZL TUCNAK, DMS ZOOZL MRAVENECNIK apod. a odešlete na číslo 87777. Cena je 30 kč a zvířátko dostane 27 kč.
A teď s Vámi projdeme celé Zoo.

Začneme sezónním vstupem (otevřeno od 1.4 do 31.10) za dospělého zaplatíte 100 Kč, studenti a senioři 90 Kč, děti od 3 do 15 let 80 Kč a mladší 3 let zdarma a půjčení dětského kočárku 20 Kč na hodinu. Hned po vchodu do Zoo uvidíte prodejnu suvenýrů a restauraci Limpopo s WC. A vejdeme do pásma Afriky. Můžete zde navštívit Africký pavilon se zvířaty - žirafy, nosorožci, zebry, buvolci, pštrosi a různí ptáci. Cestou uvidíte dětská houpadla a lavičky, kde si můžete odpočinout. Můžete navštívit zámeckou oboru. Po Africké části vstoupíte do Etiopie, ve které najdete Pavilon slonů, Ostrov Lemurů Kata, lvi, pštrosy, africké antilopy, ptáky a expozici plameňáků. Po Etiopii vstoupíme do Asie, kde si projdete ostrov lemurů, gibony, asijské jeřáby a vodní ptáky. Projdete průchozí voliérou s ptáky poté kolem medvědů, tygrů, velbloudů,orlů a afrických antilop. Zde je další odpočinkový přístřešek plný her a houpadel pro děti. Poté následuje Austrálie, která začne průchozí voliérou klokanů a běžců emu, kasuárú a australských ptáků. Jsou zde dvě nádherná jezírka z vodotryskem a labutěmi. Je tu hodně houpadel a prolézaček pro děti, lanové centrum, restaurace Farma U Koaly a Café bar Cookabura a další malé občerstvení a WC. Můžete si i pohladit ovečky. Zde je i nástup na vláček. A předposlední a největší část je Amazonie, Střední a Jižní Amerika zde projdete ostrov Kotulů, jihoamerické ptactvo, aligátory, průchozí voliéru ptactva, papoušky Ara, lamy alpaky, vikuně, nundu, tapíry, kapybary, mary, mravenečníky, psi hřivnaté, nosály, jihoameričtí ptáci a želvičky, lachtany, koně a stáje, můžete si nakrmit kačeny i ryby např. kapry. Poslední nejlepší zajímavostí je tropická hala Yucatán. V hale je 20 druhů zvířat, roste tu 1700 rostlin v 257 druzích.

Hala je ve stylu civilizace Mayů. Zvířata, jsou zde žáby, ryby 7 druhů např. piraně, leguáni, kosmani, Tamařini, lenochod, hroznýš, tukani, různí ptáci, krokodýli, trnuchy a želvy. Rostliny v hale jsou kapradiny, bambusy, liány, bromélie, orchideje, tropické dřeviny. Restaurace v tomto úseku se jmenuje Neapolitáno. Poslední úsek je okolí zámku pavilon primátů, tučňáci, papoušci Ara, voliéry s ptáky a sovami, gorily, terária a restaurace Tyrol a WC. Můžete navštívit zámek Lešná, který byl postaven roku 1804. Prohlídka trvá 40 minut a zaplatíte za dospělého 50 Kč, studenti a senioři 40 Kč, děti (3-15 let) 30 Kč a děti do 3 let zdarma. V prohlídce Vás provedou vstupní halou, malým salonkem, jídelnou, Sálem předků, který je nejkrásnější ze všech pokojů, ve kterém se konají svatby, kulečníkovou hernou, dámským salonkem, ložnicí, koupelnou, společenským salonkem, zámeckou kaplí a knihovnou. Výlet Vám bude trvat tak půl dne.

Lulunka – čtenářka

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !