Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Medvědi nevědí aneb Malajská krajina v ZOO JIHLAVA

24. 04. 2009 | ZOO Jihlava

Den Země v ZOO Jihlava bude spojený se slavnostním otevíráním nové expozice MALAY MEDAN. Slavnostní otevření nové expozice pro medvědy malajské připravuje ZOO Jihlava v rámci oslav Dne Země - v sobotu 25. dubna 2009.

 

V průběhu celého dne (9.00 - 18.00 hodin – mimořádné prodloužení otevírací doby až do 18.00 hodin!) bude pro všechny návštěvníky připraven pestrý program:

Medvěd přede mnou, medvěd za mnou aneb Program:

 

Ve spolupráci s pelhřimovskou Agenturou Dobrý Den - Pokus o rekord "Co nejvíce plyšových medvídků na jednom místě" - každý, kdo v tento den přinese do Zoo plyšového medvídka, medvěda, či celou medvědí rodinku, získá 25% slevu na vstupném (dospělý tak zaplatí 60 Kč, dítě 30 Kč). POZOR - slevy se s počtem přinesených medvídků nesčítají!


Medvědi nevědí aneb Malajská krajina v ZOO JIHLAVAVýstava plyšových medvídků a nemocnice pro medvědy a plyšáky (zájemcům, kteří mají doma "nemocného" plyšáka, jemuž se utrhla ruka, noha nebo čumáček, doporučujeme vzít ho s sebou o víkendu do Zoo, kde ho odbornice na šití hraček zdarma "vyléčí" ) - Trvá po celý víkend

Zdobení medvědích perníčků a malování na obličej nejen pro děti

Vystoupení hudební skupiny Brtník z Kolína (10.00 – 14.00 hodin naproti občerstvení Panda)

Výstava medvědích lebek (u medvědí expozice) – po celý víkend

Pohled do historie nové medvědí expozice (Promítání v africké vesnici Matongo)

Medvědí soutěž pro všechny

 

Neskutečné šelmy ve skutečném výběhu

 

Zoo Jihlava se v tento den oficiálně zapojí do mezinárodní kampaně s názvem Carnivore na záchranu evropských šelem.

 

-Při této příležitosti probíhá v zoologické zahradě tematická výstava, prodej propagačních předmětů kampaně, v sobotu proběhne beseda o českých šelmách (v 16.00 hodin v africké vesnici, přednáší Bc. Jan Burda z Hnutí Duha).

 

Po celý víkend budou moci návštěvníci sledovat něco, co ještě v Jihlavě určitě neviděli - neskutečné šelmy ve skutečném výběhu! „Žijí tu s námi“ – heslo letošní mezinárodní kampaně na záchranu evropských šelem vzali organizátoři doslova a nechají se zavřít do výběhu! Dvoudenní program v režii „šelem“ z OS Kadet Třebíč! (včetně komentovaného krmení - v sobotu v 10.00 a ve 12.00 hodin, v neděli v 10.00 a ve 14.00 hodin).

 

Hlavní program (slavnostní otevření a představení medvědí expozice) začíná ve 14.00 hodin u výběhu pro medvědy! (Nebude chybět zajímavá soutěž pro odvážné návštěvníky – co nejrychleji sníst denní dávku krmení pro medvědy malajské – a další doprovodný program)

 

Medvědi nevědí aneb Malajská krajina v ZOO JIHLAVAMedvědi malajští v Jihlavě


Původní dvojici (Wanga a Lii), která žila v Zoo Jihlava od konce 80. let až do října 2007, nahradil letos na jaře nový pár medvědů:

Čtyřletá samička Ája byla přivezena z Hodonína 27. března (narozena v Olomouci), tříletý samec Adam dorazil 1. dubna z německé Zoo Berlín. Oba si zatím zvykají na nové prostředí i na sebe navzájem.

 

Medvěd malajský (Helarctos m. malayanus), malajsky nazýván jako Boreang Madu („medový medvěd“), je nejmenším příslušníkem čeledi medvědovitých (vysoký je jen 70 cm, tělo má dlouhé 1 – 1,4 m a hmotnost se pohybuje mezi 27-65kg, samice jsou lehčí než samci). Je černě zbarvený a na krku má oranžovou skvrnu ve tvaru podkovy. Jeho domovinou je Asie – převážně Indonésie a Malajsie. Nyní patří mezi chráněné druhy, dříve býval hojně loven a jeho stavy klesají také „díky“ ničení deštných lesů.

 

Medvěd malajský je všežravec, ze všeho nejraději má včelí med, za kterým je ochoten vylézt na strom. Dále se živí ovocem a termity, které vylizuje svým neobvykle dlouhým jazykem z otvoru, jež rozerval v termitišti svými drápy.

Název

 

Na vyhlášenou anketu o nejlepší název nové medvědí expozice reagovalo asi 50 kandidátů, z toho bylo cca 15 nejžhavějších. Vybrat nebylo vůbec jednoduché, výběrová komise složená ze zaměstnanců Zoo Jihlava po dlouhém přemýšlení nakonec vybrala  MALAY MEDAN (v překladu Malajská krajina). Z dalších horkých kandidátů jmenujme např. Skalní město Kinabalu, Ráj medvědů, Taman Negara, U Brumlů, Kuawang, Luwango, Boreang madu, Medový ráj, U Púa, Medvědárium, U Gumídků, Malaj Ráj,… apod.

 

Zdroj: ZOO JIHLAVA

 

Notburga

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Medvědi nevědí aneb Malajská krajina v ZOO JIHLAVA:

Medvědi nevědí aneb Malajská krajina v ZOO JIHLAVA
Medvědi nevědí aneb Malajská krajina v ZOO JIHLAVA
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Míšánky mám rádaSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
jsme tam byli!!! moc se nám tam líbilo! Hezká ZOOSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Medvědi mají moc pěkný nový výběh, určitě se zajděte nakouknout, je to tam opravdu krásné Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Jihlavskou ZOO všem doporučuji, je tam nááááádherně, určitě se tam jeďte podívat!!! Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Koleda