Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Čtyřčata největších hlodavců posledními mláďaty loňského roku v Zoo Jihlava

5. 01. 2012 | ZOO Jihlava
Předsilvestrovský dárek našli chovatelé jihlavské zoo v jihoamerickém pavilonu - roztomilá čtyřčata se narodila největším hlodavcům na světě - kapybarám (Hydrochaeris hydrochaeris) 30. prosince 2011. Otcem je čtyřletý samec z plzeňské zoo, matkou stejně stará samička z německé Zoo Hannover.

V Jihlavě se potkali v červnu 2010 a od té doby zde společně odchovali již 8 mláďat. Pokud nejsou mláďata s rodiči a sourozenci venku, jsou k vidění pro všechny návštěvníky za sklem pavilonu. Mláďata kapybar přichází na svět na rozdíl od většiny ostatních hlodavců pokryta hustou a měkkou srstí a se svou matkou udržují kontakt slabými hlásky, které zní podobně jako předení.

kapybaryKapybara je největším hlodavcem na světě (dospělý jedinec může vážit přes 50 kilogramů), její domovinou je Jižní Amerika, kde se kvůli chutnému masu a kvalitní kůži stala cílem intenzivního lovu a dnes je v některých oblastech velmi vzácná. Živí se výhradně rostlinnou potravou, umí výborně plavat a potápět se.

Vánočky nejen pro kočky nejúspěšnější v historii!


Již třetí ročník vánoční sbírky krmiv pro opuštěná zvířata v útulcích s názvem „Vánočky nejen pro kočky“ uspořádala Zoologická zahrada Jihlava.V průběhu prosince loňského roku se podařilo shromáždit neuvěřitelných 300 kilogramů granulí, konzerv a dalších pamlsků pro pejsky a kočičky. Nechyběly ani deky, hračky, obojky, vodítka, hřebeny nebo misky.

Všem dárcům patří velké díky, dárky budou rozděleny mezi útulky v Polné, Třebíči a občanské sdružení Cibela z Jindřichova Hradce. V prvním ročníku sbírky (v roce 2009) se v zoo sešlo celkem 114 kg krmiv, o rok později to bylo 240 kg.

Zdroj: Zoo Jihlava

Vendi V.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Čtyřčata největších hlodavců posledními mláďaty loňského roku v Zoo Jihlava:

Čtyřčata největších hlodavců posledními mláďaty loňského roku v Zoo Jihlava
Čtyřčata největších hlodavců posledními mláďaty loňského roku v Zoo Jihlava
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Kraslice