Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zoo Jihlava slaví přírůstek v chvostaní rodině

5. 03. 2011 | ZOO Jihlava

Opravdový dárek z lásky, dostal 16. února 2011 samec chvostana bělolícího v Amazonském pavilonu jihlavské zoologické zahrady. Jeho družka mu dva dny po svátku svatého Valentýna porodila zdravé mládě. Chovná skupina se tak rozrostla na celkem pět zvířat. Nyní tvoří rodinu dospělý chovný pár, dva jejich odrůstající synové a čerstvě narozené mláďátko zatím neznámého pohlaví.


Rodiče se v jihlavské zoo potkali v roce 2008, kdy bylo samci pět let a samičce, dovezené z Francie, čerstvé dva roky. Dnes se jedná o zkušený pár, který si při péči o mládě ochotně pomáhá. Ve volné přírodě lze spatřit chvostanchvostana bělolícího v Jižní Americe (Venezuela a Brazílie), své jméno získal díky výraznému chundelatému ocasu, který ho od ostatních opic na první pohled odlišoval. Samce lze od samičky lehce rozeznat - je černý s bělavou maskou na obličeji, zatímco samice má šedohnědou srst a tmavý obličej.


I přes svůj neohrabaný vzhled se chvostani pohybují po větvích velice obratně. Živí se převážně plody, semeny nebo listy. Žijí v malých rodinných skupinách, kde mláďata zůstávají s rodiči až do své dospělosti.


Zdroj: ZOO Praha

Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles