Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

V královédvorské ZOO otevřeli kolosální voliéru pro lidoopy

21. 08. 2011 | ZOO Dvůr Kr. nad L.
V ZOO Dvůr Králové byla otevřena největší zastřešená voliéra pro lidoopy v České republice. Výška téměř osm metrů a plocha 631 metrů čtverečních, to je nový prostor, který dostali k užívání tento týden orangutani bornejští v královédvorské ZOO. Jako první ho otestovala samice Žanda se svými dvěma mláďaty.

Orangutaní rodinka je z nového výběhu nadšená. První pohyby zvířat byly sice trochu opatrné, ale po chvíli se osmělili. Při vstupu do výběhu se starší mládě, šestiletý sameček Besar, ještě drželo mámy za tlapu, ale po chvíli už zkoumalo nové možnosti zábavy, které mu výběh nabízí. Malá Tessa, jeho devítiměsíční sestra, se stále ještě drží na matčiných zádech, ale i ona už se v novém prostoru osmělila. Nejvíce ji nadchla možnost šplhat po pletivu, které je v zadní části výběhu.

V královédvorské ZOO otevřeli kolosální voliéru pro lidoopyVe vedlejším výběhu jsou hulmani jávští a oba dva druhy zvířat tak dostaly možnost poprvé se spolu seznámit. Pro obě strany to bylo očividně velmi zajímavé. Samice Žanda je zatím nejvíc nadšena tím, že skrz prosklená okna výběhu vidí až na ulici, kde procházejí lidé a jezdí auta. I návštěvníkům se nový výběh moc líbí, protože mohou celou rodinku pohodlně pozorovat. U výběhu jsou totiž umístěny lavičky.
 
Výběh je rozdělen do dvou částí, celková velikost je 631 metrů čtverečních. Je zastřešen nerezovou sítí, umístěnou na téměř osm metrů vysokých pilotech (výška nadzemní části pilotů). Celková konstrukce za použití sítě a velkoprůměrových pilotů byla tímto způsobem použita v České republice poprvé. Do železobetonových zdí výběhu jsou vsazeny prosklené výkladce z 30 mm skla. Stavba výběhu stála téměř 10 milionů korun a byla financována pouze z prostředků ZOO.


Zdroj: Zoo Dvůr Králové

Alena B.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
jsou moc roztomiléSmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Byli jsme tam, děti si to vybraly jako jednu z akcí v rámci loučení se s prázdninami, už jim to vypukne.
Je to tam parádní!
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles