Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Pozorování slunce s hvězdáři v ZOO Dvůr Králové

2. 08. 2011 | ZOO Dvůr Kr. nad L.
Každé úterý v měsíci srpnu nabízí ZOO ve spolupráci s odborníky z Hvězdárny Úpice pozorování slunce speciálním dalekohledem. Samotné pozorování slunce a úkazů na něm je mimořádným zážitkem, který bez speciální techniky není možný. Hvězdáři k pozorování poskytují odborný výklad a odpovídají na dotazy návštěvníků.

Stanoviště hvězdářů najdete před Pavilonem Africká savana, a to vždy v úterý (ve dnech 2., 9., 16., 23. a 31. 8.) od 10,00 hod do 13,00 hod. V případě špatného počasí (déšť, celkově zataženo) se pozorování nekoná.

Zvířata zblízka

O mnohých zvířatech se můžete snadno dozvědět mnohem víc, než co je napsáno na informačních tabulích u expozic nebo v tištěném průvodci. Nejvíc vám o nich řeknou ti, kteří jsou s nimi v každodenním kontaktu a znají všechny jejich zvyky, zvláštnosti a nálady – tedy ošetřovatelé. Ti vám své chovance podrobně představí a poté rádi zodpoví vaše dotazy. Jednotlivá představení na sebe plynule navazují; můžete tedy v klidu přecházet od jedné expozice ke Pozorování slunce s hvězdáři v ZOO Dvůr Královédruhé a přitom si prohlédnout skoro celou ZOO. Tato akce probíhá v červenci a srpnu každý den: 10.00 šelmy, 10.30 okapi, 11.00 sloni, 12.30 lemuři, 13.30 žirafy, 14.00 lidoopi.

ZOO ve Dvoře Králové můžete také poznávat z netradičního pohledu, a to díky nabídce Zážitkových programů. Můžete se na celý den vžít do role ošetřovatele, prohlédnout si zázemí ZOO či zažít neopakovatelné momenty na Africkém safari při západu slunce. Nejzajímavější zákoutí ZOO odhalíte nejlépe v doprovodu spolehlivého průvodce. Dozvíte se plno zajímavostí ze života zvířat, každodenního chodu ZOO i zajímavé příhody, které nejsou určeny uším běžných návštěvníků. A pokud budete chtít vědět víc, není nic snazšího než se našeho průvodce zeptat.

Zdroj: Zoo Dvůr Králové

Alena B.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Pozorování slunce s hvězdáři v ZOO Dvůr Králové:

Pozorování slunce s hvězdáři v ZOO Dvůr Králové
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !