Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

V dubnu zavítalo do ZOO DĚČÍN na 10 tisíc návštěvníků!

15. 05. 2009 | ZOO Děčín

Děčínská zoo má za sebou velmi úspěšný měsíc. Dovezla se nová zvířata, přišlo na svět hned několik mláďat a zoo navštívil rekordní počet návštěvníků. „Návštěvnost byla díky krásnému počasí opravdu vysoká. Cestu do zahrady si v měsíci dubnu našlo skoro deset tisíc lidí. Ve stejném období v loňském roce to pak byla zhruba polovina,“ spočítala ekonomka děčínské zoo Dagmar Kedlesová.

Návštěvníci měli možnost v zoo potkat hned několik nových zvířat. Z pražské zoo do Děčína přicestoval například pár velmi zajímavých živočichů z Jižní Ameriky. Jejich tělo kryje krunýř z kostěných destiček, pásy krunýře spojuje měkká kůže. „Řeč je o pásovcích štětinatých. Pokud bychom tato zvířata hledali ve volné přírodě, museli bychom se vydat až do daleké Argentiny nebo Paraguaye. Zvláštností těchto živočichů je, že pokud jsou napadeni nepřítelem, dokážou své končetiny stáhnout pod tělo tak, že okraje krunýře se dostanou až na zem, čímž se stávají nedobytnou pevností“ popsal zoolog Roman Řehák.

V dubnu zavítalo do ZOO DĚČÍN na 10 tisíc návštěvníků!Společnost těmto malým „obrněncům“ dělá v expozici i další děčínský nováček s podivným jménem – mirikina bolivijská. Jde o zástupce vyššího primáta, který je aktivní především v noci, což na něj prozrazují mimo jiné i jeho velká kukadla. „Opět se nám podařilo do naší zoo dovézt páreček, a proto doufáme, že se jim v novém prostředí zalíbí a my se dočkáme odchovu,“ doplnil Řehák.

Staronovými obyvateli se stali ursoni kanadští, kteří se do zoo vrátili po několikaměsíční pauze. Nový pár pochází od soukromého chovatele, který zajistil jejich dovoz přímo z volné kanadské přírody.

„Za poslední měsíc se můžeme pochlubit hned několika odchovy. Návštěvníci mají možnost vidět například malé ovečky ouessantské, koťata kočky divoké, úplně čerstvě také mláďata mývala severního nebo sovice krahujové. Mnoho zvířat je v očekávání, takže další mláďata ještě přibudou,“ uvedl zoolog.

Nadílky nových mláďat využilo Centrum návštěvnických služeb Zoo Děčín, které pro návštěvníky připravilo v souvislosti se Dnem matek fotografickou soutěž nazvanou Vzorná matka. „Úkolem soutěžících je v období od 10. do 31. května vyfotit v naší zoo některou ze zvířecích maminek, jak vzorně pečuje o své mládě a snímek pak zaslat na e-mail media@zoodecin.cz. Na webových stránkách zoo pak proběhne hlasovací soutěž o nejhezčí z nich,“ doplnila vedoucí CNS Ing. Dagmar Floriánová.  

Zoo Děčín doufá, že stejně úspěšný bude i měsíc květen. Pátý měsíc v roce znamená v zoo vždy prodloužení otevírací doby. Návštěvníci si mohou zvířat v zoo užívat denně až do 19.00 hodin a o víkendech jim návštěvu zpestří chovatelé s komentovanými ukázkami krmení vybraných zvířat.

Zdroj: ZOO DĚČÍN

Notburga
ChytráŽena.cz
         



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku V dubnu zavítalo do ZOO DĚČÍN na 10 tisíc návštěvníků!:

V dubnu zavítalo do ZOO DĚČÍN na 10 tisíc návštěvníků!
V dubnu zavítalo do ZOO DĚČÍN na 10 tisíc návštěvníků!
V dubnu zavítalo do ZOO DĚČÍN na 10 tisíc návštěvníků!
V dubnu zavítalo do ZOO DĚČÍN na 10 tisíc návštěvníků!
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Pomlázka