Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Psouni a ursoni museli na chvíli z expozice

19. 01. 2012 | ZOO Děčín
V děčínské ZOO je teď živo nejen kvůli narození prvního letošního mláděte, kterým je malá oslí slečna, ale také díky započaté rekonstrukci expozice psounů prériových. Psouni obývají výběh společně s ursony kanadskými.

Výběh dostane v následujících týdnech zcela nový kabát. „Než mohly práce začít, bylo nutné nejprve přestěhovat zvířata do odstavných klecí v zázemí ZOO. Poté už následovala likvidace parkosů a odvoz staré zeminy. Vše za pomocí bagru. Během dopoledne se podařilo naplnit 4 velká nákladní auta,“ vysvětlil zoolog Roman Řehák.

Psouni a ursoni museli na chvíli z expoziceExpozici čeká kompletní rekonstrukce, naveze se drenážní kámen, nová zemina, opraví se izolace, omítky, elektrický ohradník. Přidají se nové parkosy pro ursony a rozroste se i skupina psounů prériových. „Noví psouni by měli během jara přijít ze zoologických zahrad v Olomouci a Ohradě,“ doplnil zoolog. Na rekonstrukci expozice se podařilo získat finance od sponzora.

Do děčínské zoologické zahrady se můžete také přijít podívat na mládě oslíka, které se narodilo 18. ledna a stalo se prvním mládětem roku 2012. Je to samička s bílou podkolenkou, bílým čumáčkem a hvězdičkou na hlavě. Bílá je i část ocásku.

V lednu a v únoru je ZOO Děčín otevřena denně od 8.00 – 16.00 hodin. 
  


Zdroj: Zoo Děčín

Alena B.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Psouni a ursoni museli na chvíli z expozice:

Psouni a ursoni museli na chvíli z expozice
Psouni a ursoni museli na chvíli z expozice
Psouni a ursoni museli na chvíli z expozice
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Kraslice