Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak se krmí krajta? Uvidíte v Rajských ostrovech…

12. 04. 2010 | ZOO Děčín

Jde o komentované ukázky krmení v Expozici Rajské ostrovy. Doposud měli příchozí možnost oživit svoji návštěvu této ojedinělé expozice pouze využitím průvodcovské služby, letos se proto děčínská zoo rozhodla svou nabídku rozšířit.


Komentované ukázky krmení vybraných živočichů jsou v mnoha zoologických zahradách oblíbenou podívanou a nejinak je tomu i v zoo na Pastýřské stěně, kde si lidé nejvíce oblíbili komentované krmení medvědů grizzly. Návštěvníci Rajských ostrovů dostanou jedinečnou šanci vidět například, na čem si pochutnávají obyvatelé velkého mořského akvária nebo třeba jedovatý perutýn ohnivý.


krmeni-leguanaUvidí ale třeba i krmení velké želvy orlície bornejské, která si dobroty bere přímo z rukou ošetřovatelky. Zajímavou podívanou jistě bude i akční krmení hadů nebo nočních poloopiček outloňů malých,“ říká vedoucí Centra návštěvnických služeb Zoo Děčín Ing. Dagmar Floriánová. Službu nabízí děčínská zoo zdarma, návštěvník zaplatí jen běžné vstupné do expozice.


Protože ale expozice disponuje omezeným prostorem, je potřeba se na komentovanou ukázku krmení objednat alespoň den předem. Ukázky probíhají každý všední den vždy v jedenáct hodin. V pondělí se budou komentovaně krmit leguáni, v úterý hadi, ve středu outloni. Na čtvrtek pak připadá velké mořské akvárium a perutýn ohnivý a na pátek velká želva orlície bornejská. Čas krmení lze po předchozí domluvě upravit.


Komentované krmení v Expozici Rajské ostrovy:


Pondělí  11.00 hod:  leguáni (leguán nosorohý, leguán kubánský)
Úterý  11.00 hod:  hadi (hroznýšovec kubánský, krajta mřížkovaná)
Středa  11.00 hod:  outloni (outloň malý)
Čtvrtek  11.00 hod:  velké mořské akvárium + perutýn ohnivý
Pátek  11.00 hod:  želva (orlície bornejská)


 

Zdroj: Rajské ostrovy.cz

 

Zdeničkaa

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Jak se krmí krajta? Uvidíte v Rajských ostrovech…:

Jak se krmí krajta? Uvidíte v Rajských ostrovech…
Jak se krmí krajta? Uvidíte v Rajských ostrovech…
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Moje teta kdysi před hodně léty, měla jako brigádu úklid v zoologické zahradě. Když jsme u ní s sestrou byly o prázdninách, tak přes jiné volno s námi do zoo docházela. Uklízela kanceláře, kde bylo dosti k vidění....
malá myška v rohu terária se doslova třásla, ale had zatím moc nejevil zájem, proto bych takové krmení ani vidět nemusela, toto mi stačilo
Obrázek uživatelky
profil
Líbí se mi skoro všechna zvířata, včetně hadů, ráda sleduji dokumenty o jejich životě. Doma bych ale žádného neměla, to bych se bála. Tomu krmení v ZOO bych klidně přihlížela.
Obrázek uživatelky
profil
Tak v tohle si nevyžívám, každý tvor musí nějak žít a v přírodě vládne zákon silnějšího, ale taková podívaná je pro silné nátury.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles