Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 17.04. 2024
Dnes má svátek Rudolf
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zoopark pomáhá handicapovaným zvířatům

5. 01. 2012 | ZOO Chomutov
Záchranná stanice pro handicapovaná zvířata při Podkrušnohorském zooparku Chomutov přijala v roce 2011 celkem 229 jedinců. Zvířata jsou každoročně přijímána s různě komplikovaným zraněním nebo onemocněním.

Z menších druhů se jednalo o netopýry (35 ks), ježky (30 ks) či rorýse (20ks), z větších například o poštolky (21 ks) a káňata (13 ks) a mezi velké pacienty patřily nejčastěji srny. Jako příčina zranění převažuje ve statistice srážka s dopravními prostředky, náraz do překážky nebo pád. Případy, kdy lidé mylně vyhodnotili situaci a na stanici přinesli mláďata zdánlivě opuštěná, byly také velmi časté i přes osvětu, kterou záchranné stanice každoročně opakují.

Zoopark pomáhá handicapovaným zvířatůmMezi nejzajímavější druhy zvířat přijatých v loňském roce patřil například čáp černý, orlovec říční či moták pochop. Všem přijatým druhům zvířat byla poskytnuta adekvátní odborná péče ve spolupráci s veterinářem. V ojedinělých případech je nutné přistoupit i k utracení jedince. Je na zvážení odborníka, zda jsou zvířata schopna svá zranění fyzicky zvládnout.

Existují případy, kdy by jim i přes naši pomoc zranění stejně komplikovala návrat do volné přírody a neumožnila handicapovanému jedinci žít v důstojných podmínkách. Jedná se často o důsledek komplikovaných zlomenin končetin ptáků, kteří končetiny k důstojnému životu nezbytně potřebují. I k těmto zákrokům a rozhodnutím je potřeba přistupovat v péči o handicapovaná zvířata.

Odměnou naopak bývají případy jedinců, kterým byl díky odborné péči umožněn plnohodnotný návrat zpět do volné přírody.


Zdroj: Podkrušnohorský zoopark Chomutov

Alena B.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Zoopark pomáhá handicapovaným zvířatům:

Zoopark pomáhá handicapovaným zvířatům
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !