Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zoo a zámek v Lešné

10. 10. 2012 | ZOO Zlín

Jedna z nejhezčích zoologických zahrad se nachází v moravském městě Zlín a to na kopečku v Lešné. Ráda bych Vám ji teď popsala a popsala ty nejhezčí výběhy, pavilony či expozice.

Lešné se taky říká Zoo kontinentů a to proto, že celá zoo je rozdělena podle kontinentů (světadílů) a pod jednotlivé spadají zvířata, která z jednotlivých okruhů pocházejí. Lešná je nejnavštěvovanější turistické místo na celé Moravě. Zoo bylo založeno v roce 1948 a má 52 ha. Součástí zoo je také krásný zámek, který postavil rod Seilernů. Jeden ze Seilernů později založil i zoologickou zahradu. Prohlídka zámku trvá asi 40 minut. Při prohlídce shlédnete mnoho zajímavých pokojů. Vstupní hala je úvodní a zahajovací pokoj prohlídky. Má nádherné dřevěné obložení jak stěn, tak i stropů.

ZOO Lešná u ZlínaJe zde také mnoho vycpaných zvířat. Dále projdete Malý salónek, Jídelnu, Sál předků, kulečníkovou hernu, dámský salonek, ložnici, koupelnu, společenský salon a zámeckou kapli. Také zde můžete vidět spoustu uměleckých předmětů, které si přivezl někdejší majitel z cest po celém světě (preparovanou sloní nohu, věci ze slonoviny a mrožího klu, obří knihu a další). Vstupné na zámek stojí 50,- Kč. A prohlídka je opravdu nádherná, uvidíte spoustu zajímavých věcí. Samotné zoo je otevřeno od půl deváté a vstupenka vás vyjde na 130,- Kč, pro studenty 110,- Kč a rodinné vstupné na 380,- Kč.

A teď už k jednotlivým výběhům, které mě zaujaly.

Jedním z nejhezčích výběhů je určitě výběh lachtanů hřivnatých. Lachtany můžete sledovat opravdu nádherně zblízka, je to neopakovatelný zážitek. Lešná má tři samice a jednoho samce, dvě ze samic se narodily přímo v zoo Zlín.

Krásný výběh mají také kapybary. V době naší návštěvy měla zrovna samice mláďata a my jsme viděli, jak je kojí. Vypadalo to opravdu úžasně. Kapybara je největším hlodavcem na světě. Je také výborným plavcem a je snadno ochočitelným zvířetem.

Zoo má také spoustu papoušků, ale nejvíce mě zaujali modří ara hyacintoví. V žádné jiné zoo jsem je zatím neviděla a jsou doopravdy nádherní a zajímaví. Je největším papouškem na světě. V zoo Zlín chovají 1 pár těchto arů.

Součástí zoo Zlín je také krásná dětská zoo s atrakcemi pro děti a klasickými domácími zvířaty (kozy, králíci, morčata apod.). Děti se zde výborně pobaví a rodiče si mohou dát krátkou přestávku.

Lešná má taky úžasný výběh slonů. Líbí se mi na něm, že sloni afričtí jdou vidět doopravdy zblízka a můžete je pozorovat skoro jako v přirozeném prostředí. Zoo chová tři samice těchto slonů.

Krásná expozice je průchozí expozice lemurů kata. Chodíte přímo mezi lemury, ale je třeba si dávat pozor a nehladit je. Jsou hodně drzí a může dojít snadno k úrazu. Ovšem je to krásný zážitek být tak blízko těmto malým opičkám. Zoo má jednoho samce a čtyři samice.

Zajímavé jsou také výběhy žiraf a zeber nebo tučňáků a taky goril. Zoo se specializuje především na různé druhy ptáků a papoušků. Je zde mnoho takových výběhů, ovšem jsou všechny zajímavé a krásné.

Zoo Zlín je opravdu krásnou zoo a proto Vám ji doporučuji jako pohodový výlet.

Slunicko - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Zoo a zámek v Lešné:

Zoo a zámek v Lešné
Zoo a zámek v Lešné
Zoo a zámek v Lešné
Zoo a zámek v Lešné
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
tuto zoo jsme jeste nenavstivili
Obrázek uživatelky
profil
ZOO je prý krásná a asi je to pravda,podle fotek,co se vkládají.Škoda,že je tak daleko od nás
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles