Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Živý dárek

23. 01. 2011 | Vaše příběhy

            Měli jsme kdysi bezvadnou partu. Každou sobotu jsme hrávali volejbal, slavili jsme spolu Silvestry, každý rok asi 20 lidí. Jeden z kamarádů měl velmi shovívavé rodiče, kterým ten ukrutný rachot nevadil. Kluci vždycky předčili nás holky. Každý rok nám připravili perfektní program, nazkoušeli a poté úžasně předvedli vždycky nějakou Cimrmanskou hru.

My jsme si pro ně naopak připravili vždycky nějakou soutěž po vzoru tehdejších televizních pořadů jako byly Kufr, Caruso show a jiné. O zábavu nikdy nebyla nouze. Vždycky jsme si perfektně rozuměli. Pak se ale časem naše parta rozpadla. Někteří odjeli na vysokoškolské koleje a nejezdívali často domů, někteří se oženili, provdaly se. Zrušily se sobotní volejbalové večery a Silvestry se začaly zužovat na komorní večery v maximálně osmi lidech, až na nějakou dobu zanikly úplně. Protože většina je nás ale ze stejné vesnice a přece jen se občas potkáváme, máme na co vzpomínat. A dnes vzpomínám já.

            Nikdy nezapomenu na své šestnácté narozeniny. Už si ani nepamatuji, proč se dva mí kamarádi z party objevili u nás zrovna v neděli odpoledne. Měli jsme  doma návštěvu, oslavovali jsme mé šestnácté narozeniny. Vlastně mi do nich zbývaly ještě tři dny. Stála jsem s klukama u nás ve vchodě a bavili jsme se. Ani nevím o čem. Po chvíli přišel za námi můj tatínek, již v dobré náladě po nějaké té narozeninové dávce alkoholu a pozval kluky dál. Měli jsme velkou halu s klavírem, dvěma  obrovskými akvárii a nadměrně velkou palmou. Tak jsme seděli u stolu pod palmou a klábosili, když můj táta přinesl klukům každému po štamprli lemon vodky. Zpočátku se oba bránili, ale pak zjistili, že proti mému taťkovi nemají šanci a připili si na mé zdraví. Kluci v dobré náladě rozhodli, že když se přimotali k oslavě, musí mi v můj narozeninový den přinést dárek. Bobšův děda byl v naší vesnici pověstným chovatelem králíků a Bobeš mi začal slibovat, že ve středu přesně v šest večer stojí před dveřmi s králíkem. Smáli jsme se tomu všichni jako vtipu.

            Ve středu před šestou hodinou pro mě přišla mamka do mého pokoje s tím, že se jí zdá, že nám někdo chodí pod barákem. Vůbec by mě nenapadlo, že by kluci mohli opravdu splnit svůj slib a přijít. Po chvíli zazvonil domovní zvonek. S troškou šimrání kolem žaludku jsem šla otevřít a opravdu. Byli to oba kluci. V ruce drželi krabici a z ní vykukoval nádherný černý králík s červenou mašlí kolem krku. Dostal jméno Bobeš po jeho dárci. Kluci se pak přiznali, že už stojí před vchodem delší dobu, ale že přemlouvali králíka, aby vystrčil hlavu ven z krabice.

            Králík Bobeš dostal v králíkárně mé babičky svůj kotec a kamarád Bobeš, který studoval na stejné škole jako já, se za mnou každý den o přestávce zastavil, aby se poptal, jestli toho králíka ještě máme nebo už skončil na pekáči.

            Letos to bude už dvacet let od této milé příhody. Možná Vám připadá příliš obyčejná, ale já na své šestnácté narozeniny nikdy nezapomenu. No řekněte, kdo z Vás dostal k narozeninám živého králíka s mašlí?

 

Palka - čtenářka

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
rád vzpomíná na dárky od milých lidí. A živé dárky jsou o to milejší. Mají svůj vlastní osud, vyvíjí se, mění. Děda choval králíky celé roky, až do své smrti. My se sestrou jsme nejezdily na prázdniny jen za dědou a babičkou, ale také za králíky. Samozřejmě byli všichni pojmenovaní. Byli to kamarádi. Příběh je pěkně napsaný. Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
tím více vzpomíná na příběhy, které se staly když byl mladý. Hezký příběh. Vůbec se nedivím, že jsi ho napsala.Já jsem sice králíka jako dárek nedostala, ale králíčky jsem měla vždy pojmenované. Když k nám jednou přijela nečekaně návštěva, zabil děda mého Ivouška. S návštěvou jsem nepromluvila ani slovo a celý den jsem probrečela zamčená v pokoji.SmajlíkSmajlík
SmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Krásný příběh, pěkně napsanýSmajlík. Králíka jsem teda k narozeninám nikdy nedostalaSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Pomlázka