Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zatoulaný kocour a darované kočičky

16. 05. 2012 | Vaše příběhy
Ráda bych se podělila o příběhy zvířátek mých vnoučátek. Musím podotknout, že často s manželem jezdíme za vnoučaty do pěkně postaveného domu na periferii Prahy, kde je velká zahrada a spousta zvířátek. Kromě labradora i jedna kočička, kocour, rybičky a ještěrka agama. Osud těchto zvířátek nebyl vždy šťastný. Ale pěkně od začátku.

Před pár lety jsme trávili dovolenou s manželem právě u vnoučat. Byl krásný slunečný den, modrá obloha, na zahradě docela klid, když vtom manžel slyšel hlasité mňoukání nějaké kočičky. Šel se podívat k bráně a uviděl tam malinkaté koťátko, které mělo nemocná očička a bylo zřejmé, že se někomu zaběhlo. Nevěděli jsme, komu patří a tak jsme ho vrátili zpět za bránu. Leč marně, za chvilku bylo koťátko zpátky. Rodina dcery se slitovala a přijala ho za své.

Zatoulalný kocour a darované kočičkyByl to kocour a dostal jméno Bismarck. Bylo nutné nejdříve vyléčit zánět v očích, zajet k veterináři na injekce a vyřídit vše potřebné. Po pár měsících jsme kocoura nemohli poznat, vyrostl z něho pěkný krasavec, zřejmě křížený Mainským mývalím. Tohoto fešáka vidíte na této fotografii.

Rodina se rozhodla, že si pořídí ještě kočičku. Byla z útulku, krásně černá, velké svítivé oči, hebounká srst. Prostě náš miláček. Dostala  jméno Sisi. Osud k ní byl však velmi krutý, přesto, že měla veškerou péči, jednoho dne ji našel nejmenší vnouček ležet na zahradě s očima vzhůru a zcela bezvládnou. Okamžitě byla odvezena k veterináři, ten konstatoval, že jí selhaly ledviny. Velice jsme ji oplakali.

Za pár týdnů si rodina pořídila druhou kočičku a dostala rovněž jméno Sisi. Bohužel k ní byl osud ještě krutější, za nějaký čas onemocněla, byla jí poskytnuta veškerá péče, ležela několik dní na klinice, dostávala drahé injekce, diagnóza byla šokující - kočičí AIDS, vůbec jsem netušila, že touto nemocí trpí i kočičky. Veterinář se vyjádřil, že to bývá rodové.

Co však bylo nejhorší na této události bylo to, že v době, kdy takto trpěla, jsem zrovna byla přítomna jejího skonu. Zkolabovala jsem, protože mám v sobě velkou lítost. Moc času neuplynulo a dnes je v rodině třetí kočička, zatím zdravá. Nechtěla jsem, aby se jmenovala opět Sisi, ať to nepřinese smůlu, je to Bety. Doufám, že si ze zvířátky užiji jen krásné chvíle.

konatovka - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Doufám, že se bude vašim zvířátkům už jen dařit!
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles