Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zajíci

24. 06. 2012 | Vaše příběhy
Již několik let jezdíme pravidelně na chalupu a předloni jsme tam poprvé u mladých stromků zahlédli dva zajíce, ale jakmile nás zahlédli, prchli směrem k blízkému lesu. Ani se není čemu divit, pomalu jim všichni zabíráme a ukrajujeme z jejich přirozeného teritoria, tak kam by vlastně měli jít... Tak jsme začali přemýšlet, co s nimi, aby nám tam neokousali mladé stromky nebo něco jiného.

Nejdříve jsme chtěli mladé kmínky oplotit, ale nakonec jsme králíky i zvěř, která občas zbloudila k nám na zahradu, začali přikrmovat mrkví, jablky a dalšími dobrotami, a to se zajícům velmi rychle zalíbilo. No také je pravda, že na lepší se zvyká rychle. Po několika měsících si na nás zajíci zvykli a jejich plachost nebyla tak velká, ale i přesto byli vždy ostražití.

ZajíciLoni už si vesele běhali po zahradě i v naší přítomnosti, ale pohladit se nenechali. Přemýšleli jsme, jak jim budeme říkat, ale nakonec zvítězila jména králíků z TV, a tak ač zajíci, pojmenovali jsme je Bob a Bobek.

Pamlsky, které dostávali, si velmi oblíbili a nenechali si nikdy ujít ani naše grilovací večery a kousek od nás si spokojeně polehávali v trávě a vyhřívali se na sluníčku.

Do zaječích brali jen, když se nám do auta nepozorovaně propašovala naše jezevčice Delinka a Bob s Bobkem na hrátky s ní neměli ani pomyšlení. Odvahu přihopsat zpět vždy našli, až když Delinka byla v chalupě, ale jednou se jí přeci jen povedlo z chalupy (jak někdo z nás pro něco šel) vystartovat a to pak oba předvedli běh přímo závodní, ale stihli se dostat za plot s přehledem.

ZajíciDeli, když viděla, že se za nimi nedostane, tak chvíli u plotu vyčkávala (jak se jí dva potencionální kamarádi vzdalují z dohledu, alespoň doufám, že se na ně nedívala jako lovkyně), ale pak si raději za námi přišla pro pohlazení. Také jsme je několikrát načapali, jak se s námi přes francouzské okno dívali či spíše zírali na přírodovědný film nebo na nás, kdoví, ale jakmile jsme záměrně přepli televizní program na chvíli na nějakou politickou diskuzi či něco jiného podobného charakteru, byli rychle pryč (ani oni se na to nevydrželi dívat).

Když jsme po chvíli program vrátili zpět na něco o přírodě, zase přihopsali. Na tyhle dva zajíce moc ráda vzpomínám. Letos jsme je zatím ještě nezahlédli, tak doufám, že brzy přihopsají a že se jim snad nic nepřihodilo.

Marie K. - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !