Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vysněný pes

5. 05. 2012 | Vaše příběhy
Už od malinka jsem toužila po psovi. Když mi bylo zhruba 9, viděla jsem film „Lassie se vrací“. Mou vysněnou rasou se rázem stala dlohostrstá kolie. Čas plynul dál, já se prohrabovala pohledy s psíky, listovala encyklopediemi a toužila. O nějaký pátek později jsem ale viděla jiný film, kde hlavními psími aktéry byly border kolie. Okamžitě jsem se do nich zamilovala.

Na otázky, co si přeji k narozeninám, za výzo, k svátku nebo k Vánocům jsem odpovídala bez váhání: „Borderku!“. Stále se mi mého snu nedostávalo... V 6. třídě jsem se psa konečně dočkala. I když to nebyla borderka, našeho Fida jsem si oblíbila moc.

Na borderku jsem ale přesto nezapomněla a jednou za čas nenápadně připomněla našim, že mě to stále nepustilo. Ale bylo to marné.

Vysněný pesV prváku jsem poznala holku, která borderu má a hodně jim rozumí. Najednou jsem zjistila, že toto plemeno obnáší spousty povinností ohledně aktivity, aby nebyly nešťastné. Neodradilo mne to. Začala jsem studovat v knížkách, po internetu a uvažovat, zda bych na to měla.

Ve druháku jsem se opět odvážila a začala se pečlivě učit, abych si ji mohla přát za vysvědčení. I když jsem známky měla opravdu krásné, naše to stejně nepřesvědčilo. Bylo mi to velmi líto, protože jsem strávila 2 měsíce hledáním štěnda. Všichni mě ubezpečovali, že až budu bydlet sama a budu dospělá, že si ji pořídím... Přišlo mi to tak nekonečně dlouho...

A odmaturovala jsem. A dokonce i odstěhovala... Touha po psovi díky odloučení od mého Fida, který zůstal u rodičů, několikanásobně vzrostla. Následovala nejedna probdělá a probrečená noc. Cítila jsem se tak opuštěná a přítomnost chlupatého kámoše mi tak hrozně chyběla. Prolezla jsem spousty útulků, dokonce v jednom z nich bordera, ač s něčím střihlá, byla, ale našla si nový domov dříve, než jsme se s přítelem definitivně rozhodli, že psa finančně zvládneme.

A tak jsem se trápila dál tím, že jsem procházela inzerce se štěňátky... A nakonec se stal snad zázrak. Přítel rozhodl, že na psa bude. Hned jsem zavolala do chovatelské stanice, která mě nejvíce zaujala a po víkendu jsme hned frčeli se na malou chlupatou fenečku podívat. Byla rozkošná. Všichni její sourozenci byli super. I mamča a druhá dospělá fenka. Byla jsem nadšená. Hodinu a půl jsme si povídali s chovatelkou, která byla velmi milá. A slovo dalo slovo a my jeli domů.

Ten večer jsem po hodně dlouhé době plakala radostí. Měla jsem chuť vyběhnout do ulic a zařvat do celého světa, že se mi můj dlouholetý sen splnil!

Čekání na 1. dubna, kdy jsme si pro malou Stacy jeli, bylo nekonečné... Každou noc jsem se nervózně budila, jak jsem se na ni těšila. A pak ten den konečně nastal. Nasedli jsme do auta a jelo se.

Od té doby je prcek s námi. Je to pěkná rošťanda, ale zároveň neskutečně milá a hodná fenka. Za tu krátkou dobu, co ji máme, už umí několik povelů a chození bez vodítka zvládá v pohodě. Jsem neskutečně šťastná, že jsem se přece jen dočkala.

TaraDorizp - čtenářka
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Už při čtení příběhu jsem měla husí kůži radostí, že se ti splnil tvůj dlouholetý sen. Smajlík Gratuluji. Taky mám velmi ráda zvířátka všeho druhu(až na obtěžující hmyz). Vím, že zákon přitažlivosti funguje a toto je pravý důkaz. Smajlík Přeji Vám zdraví, protože o krásné společné chvíle máte postaráno Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
ásné,také přeji mnoho štastných chvil s vašim štěnátkem SmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
opravdová láska. Věřím tomu, že když člověk něco moc chce, splní se mu to! Přeji Ti hodně krásných chvilek s vymodleným psíkem!SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Pěkný příběhSmajlík Tak ses dočkala,ať vám dělá hodně radostiSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Kraslice