Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Výlet do ZOO Chleby

9. 09. 2012 | Vaše příběhy

Dnes jsme s dcerkou zamířily do obce Chleby u Nymburka. Je to obec, kde nyní žije okolo 500 obyvatel. Do této vesničky jezdí turisté hlavně za jedním - je to totiž jediná zoo ve Středočeském kraji.

Do Chlebů se dostanete autobusem, ale o prázdninách sem jede jen málo často - asi dvakrát za den. Zastávka je prakticky hned naproti zoo. Stačí jít pěšky asi 100 metrů a jste tam. Lepší je to vlakem. Sice se musí přestupovat, ale i to se dá zvládnout. Jeďte do Nymburka a poté místní „lokálkou“ do vesničky Oskořínek u Nymburka. Je to asi třetí zastávka od Nymburka. Z této vesničky se vydáte po silnici směrem doleva od nádraží a napojíte se na větší silnici. Chleby se nachází asi 3 km odtud, ale vůbec vám to nepřijde, cesta je po silnici. Po cestě budete míjet dva kravíny. Již z dálky uvidíte kostelík z vesničky Chleby. Pokud byste se cestou zatoulali, místní obyvatelé poradí, neboť turisté sem jezdí jen do zoo. Nejlepší doprava je vlastním automobilem. Jeďte přes Nymburk a přímo do Chlebů. Zoo má vlastní neplacené parkoviště.

ZOO ChlebyKdyž vstoupíte do zoo, přivítá vás velká socha býka. Tato socha mi připomněla zážitky z nedávné dovolené v Itálii, a proto jsem si ji musela ihned vyfotit.  Další, kdo nás přivítá, jsou vodní želvy, skupinka lemurů, pávi a lamy. A nejen tito živočichové - opice, klokánci, morčátka, krásně zbarvený papoušek, králík, úl včel, ryby, dravci, sovy, slípky, kozy, prasata, dikobraz, veverky, nosál, lemur, ledňák a mnoho dalších. V areálu je také dětské hřiště, menší občerstvení a WC.

V zoo otevírají již v osm hodin ráno a mají otevřeno do šesti večer. Cena vstupného je 90 Kč/dospělý, 60 Kč/student, dítě. Malé děti vstup zdarma. Již u pokladny můžete nakoupit krmení pro kozy a jiná zvířata za 10 Kč. Krmit je můžete pouze tímto krmivem, ničím jiným. Je tu i možnost si adoptovat nějaké ze zvířat. Více informací se samozřejmě dozvíte na oficiálních stránkách zoo.

Další, co můžete v okolí navštívit, je rozhledna Nový Jeseník u Nymburka.


Martinka1p - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Výlet do ZOO Chleby:

Výlet do ZOO Chleby
Výlet do ZOO Chleby
Výlet do ZOO Chleby
Výlet do ZOO Chleby
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Palka: ZOO existuje již asi 15 let. Ale je to jen mini ZOO, možná proto není na mapě zoologických zahrad Smajlík
Určitě doporučuji návštěvu!
Obrázek uživatelky
profil
hezký článek Smajlík a krásné fotky zvířátek Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Pěkně napsaný článek. Vůbec jsem o této ZOO nevěděla. Asi bude malá a poměrně nová, že? Vůbec jsem ji nenašla ani na mapě zoologických zahrad v ČR.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Koleda