Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Vodní želva – ideální zvíře?

3. 02. 2011 | Vaše příběhy

Má známá (v tomto příběhu jí budu říkat Hanka) neoplývá takovým nadšením ze zvířat jako já. Jako dítě žádné zvířátko neměla a ani ho nechce. Má za to, že zvířata smrdí, dělají nepořádek… Její manžel našeho pejska pohrdavě nazývá smetákem a občas poznamená, že by z něj byly dobré buřty. Když to slyším, v zájmu mého a Hančina přátelství se ho snažím ignorovat.


Hanka a její manžel by nikdy žádné zvířátko neměli, kdyby si jejich syn tak moc nepřál pejska… Hančin syn, říkejme mu v tomto příběhu třeba Tomáš, má zvířátka rád. Už od mala si přeje pejska. Jenže psa oba jeho rodiče odmítají. Po nějakém čase se však Hanka a její manžel rozhodli koupit synovi vodní želvičku. Tomáš byl rád, že má nějaké zvířátko a vůbec mu nevadilo, že se o něj musí starat sám. Zdálo se, že želva v této rodině docela prospívá. Tomáš je ještě školou povinný. Jednou jejich škola pořádala ozdravný pobyt ve škole v přírodě. Skoro všichni Tomášovi spolužáci se rozhodli jet, i on se chtěl pobytu ve škole v přírodě zúčastnit.


Trochu se bál o osud své želvičky, jeho maminka Hanka mu ale slíbila, že se o ni bude starat. Želvička však její „péči“ nepřežila. Když Hanka zjistila, že želva nespí, ale je mrtvá, vyděsila se. Co jen řekne svému synovi? Slíbila mu přece, že se o jeho želvičku postará… Když se trochu uklidnila, rozhodla se mi zavolat a požádat mě o radu. Řekla jsem jí, ať jde do zverimexu a koupí synovi novou želvičku. Přiznat synovi, že jeho milovaná želvička umřela, zatímco on byl ve škole v přírodě, odmítla.


Řekla si, že se pokusí sehnat podobnou želvu a bude dělat, že se nic nestalo. Jenže ve všech obchodech bylo plno malinkatých želviček. Tomášova „původní“ želva už byla přece jen trochu odrostlejší. Také se Hanka musela dívat na to, zda má želva „stejný“ krunýř. Po třech dnech se Hance konečně podařilo najít „stejnou“ želvu. Bylo to vskutku na poslední chvíli. Druhý den už byl jejich syn doma a hned se šel podívat na svou želvičku. To, že mu v želváriu plave jiná želvička, nepoznal. Po nějakém čase jsem s Hankou byla v kavárně, „vodní želva je ideální zvíře“, pochvalovala si synovo zvířátko, „náš syn nic nepoznal“. Její spokojená slova mě trochu vyděsila, ale pevně doufám, že už další želvičku shánět nebude.

Ema K.

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !