Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Víkend ve znamení akcí Zoo Praha

28. 05. 2011 | ZOO Praha
Centrem Prahy proběhnou gorily, v areálu pražské zoo se bude slavit Den dětí a zahajovat výstava Na památku ze zoo, vyvrcholí první kolo dražby Africko-české módy!

Běh pro gorily


V sobotu 28. května se uskuteční druhý ročník Běhu pro gorily, který ve spolupráci s pražskou zoo organizuje Magistrát hl.m. Prahy.

„Motto letošní akce upozorňuje na to, že není nutné běžet v maskách goril, ale lze i jít. Běh pro gorily není závodem doslova a do písmene, nýbrž charitativní akcí, jejíž výtěžek podpoří naše projekty v Africe zaměřené na ochranu goril nížinných,“ uvedl Miroslav Bobek, ředitel Zoo Praha.

V loňském roce se Běhu pro gorily zúčastnilo téměř 300 závodníků a celá charitativní akce vynesla 192.000 Kč. Touto částkou byla podpořena distribuce 15.000 svazků gorilích pohádek a 120.000 obrázků goril s naučnými texty, které mají vést děti ve střední Africe k ochraně goril. Zoo Praha dále vybavením a technikou podpořila strážce rezervace Dja, kteří bojují proti pytlákům, i záchrannou stanici pro primáty v kamerunském Limbe. Z letošního výnosu by se měly tyto projekty dále rozvíjet.

Motivací pro účastníky může být mj. také hlavní výhra – jeden z běžců bude vylosován a získá od generálního partnera závodu sedmidenní dovolenou pro dvě osoby v přírodním parku Gonarezhou Transfrontier Park v Mozambiku.

Program v Zoo Praha


O víkendu se však můžete bavit i v areálu pražské zoo. V sobotu 28. května zde proběhne Dětský den s Komerční bankou. V divadélku Archa bude od 9.30 do 15.00 hodin připraven program plný písniček, soutěží o ceny a vystoupení mnoha umělců.

V neděli 29. května zahájí Zoo Praha výstavu k 80. sezoně s názvem Na památku ze zoo. Návštěvníci si budou moci prohlednout suvenýry, které vznikaly v průběhu historie - průvodce, pohledy, plakáty a další netradiční předměty. Výstava bude umístěna na ochozu Pavilonu velkých savců po celý červen.

Aukce Africko-české módní kolekce


Před 22. hodinou v neděli 29. května vyvrcholí první vlna aukce Africko-české módní kolekce na léto 2011 na www.aukro.cz. Originální kolekci připravila Zoo Praha ve spolupráce s OS Kedjom-Keku a studenty oboru Textilní a oděvní návrhářství Technické univerzity Liberec z látek dovezených přímo ze střední Afriky a její výtěžek je určen na ochranu goril a stavbu školy v Kamerunu. V následujících dvou týdnech pak proběhnou ještě dvě vlny aukcí originálních modelů, které začnou a skončí vždy v neděli ve 22 hodin.

FOTO – Běh pro gorily (foto: Martin Malý)
FOTO – Africko-českou módu představily známé osobnosti (foto: Stanislav Pecháček)


Zdroj: ZOO Praha

Mirka Bali
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !