Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

ZOO Ostrava

22. 05. 2009 | Vaše příběhy

 Návštěva zoologické zahrady v Ostravě je vždy pro mě příjemným zážitkem a  výbornou relaxací. Zahrada láká nejen zvířaty, novými zvířecími přírůstky ale také krásně rozkvetlou přírodou. Různé druhy květin, vzácných bylin,  keře pěníšníků, azalek, rododendronů, které září pestrými barvami,  bohatými květy a krásnou vůní.

Celá  ZOO je jeden velký park, kde máte spoustu přehledných cestiček, skalek, jezírek a také vzácných vodních rostlin, leknínů. Také tady mají palmy, čínskou zahradu, kde je spousta bonsají.  Kdo si chce užít klidnější prohlídku zoologické zahrady je lépe ji navštívit během pracovních dnů.

K velice pěkným zážitkům patří také komentované krmení zvířat

Hned při vstupu vás okouzlí plameňáci, tito vodní ptáci, mají krásnou pomerančovou barvu. Když půjdete o kousek dál můžete ve výběhu pozorovat Pandu červenou, vzácnou asijskou šelmu.

Mezi nové zvířecí přírůstky patří dvě nová mláďata Siků vietnamských, které jsou v nedalekém výběhu jelenů..

Také tu mají nového samce slona indického, který má doplnit stádo sloních samic.

10. května šimpanzí  matka Bambari, porodila mládě . Pohlaví zatím není známe, ale důležité je, že samička o mládě pečuje.

Křtiny mláděte a oslava narozenin dvou mladých samiček se uskuteční v sobotu 11. července.

Dalším přírůstkem jsou mladé sovičky Puštíků bělavých, kterých je tady  pět.

Kromě nových přírůstků je tady spousta zvířat, které určitě stojí za zhlédnutí, třeba takoví medvědi ušatí nebo žirafy, velbloudi, lamy ale také morčata, želvy a kachny na krásných jezírcích obklopeni krásnou zelení.

Návštěvy zoologické zahrady v Ostravě pro vás bude určitě příjemným zážitkem, kde se budete rádi vracet. Na své si přijdou všechny věkové kategorie od malých dětí po stárnoucí občany.


Autor: Marta

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku ZOO Ostrava:

ZOO Ostrava
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !