Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Naši pejsci

24. 03. 2011 | Vaše příběhy
Když se narodil brácha, to jsem ještě nebyla na světě. Tak když mu bylo asi tak 9 let, dostal k Vánocům pejska, Lesánka. Byl takový míšenec, něco jako voříšek a měl nažloutlou barvičku. Potom jsem se narodila já a začínala si to uvědomovat tak kolem pěti let, chodili jsme s ním do lesa na houby a na procházky.

A ani jsme nemuseli používat vodítko, protože byl naučený držet se u naší nohy a poslechl na slovo. Každý rok, když rostly houby, tak jsme s ním chodili. Měl les moc rád a vždycky se krásně prošel. Strašně jsme ho všichni měli rádi, jenže brácha už byl dospělý, tak si ho nevšímal, protože  s námi nebydlel.

Pamatuji si, jak vždycky Lesánek utekl za fenkami, které háraly. Jednoho dne však byl nějaký divný, tak jsme mu i s babičkou  stříkaly do tlamičky vodu, aby alespoň nějak pil a dávaly jsme mu do toho i prášky. A ráno, když jsem šla s mamkou  na autobus do školy, tak ležel na zemi a byl mrtvý a z tlamičky mu teklo plno krve.

Takže nám bylo jasný, co se stalo. Jak šel zase courat za fenkami, tak šel k cikánům, kteří bydleli kousek od nás a oni ho tam museli nějak pořádně praštit a měl vnitřní krvácení, ještě že už tam nebydlíme. Byly jsme z toho s mamkou tak přešlé, že jsme žádného pejska už nechtěly, ale bohužel mi ve 14 začal chybět, tak jsem přemlouvala rodiče, aby mi koupili. Tak jsem taťku nakonec přemluvila a koupil mi ve zverimexu Magdu = shi-tzu, a jelikož to bylo ve zverimexu, tak nás to stálo 10 000 Kč, ale tak alespoň že jsme ji osvobodili, byla tam chudák sama a pořád jen kňučela, že chce ven z té malé ohrádky. Když jsme ji přivezli domů, tak mamka z ní moc nadšená nebyla. Nelíbily se jí ty velký kulatý oči.

Ale brzy si zvykla a všichni jsme si Magdu oblíbili. Je to skvělá fenka. Ale trochu umíněná, vůbec nechce poslouchat a nějak se bojí každé hlučné rány nebo třeba talíře, pekáče apod. Asi něco za sebou hnusného má. Ale jinak si hodně zvykla na mamku a pokaždé, když někam jde, tak jde i za ní. Ale taky je dobré, že se naučila být doma sama.

Prostě je to skvělý pejsek, ale na Lesánka myslíme dodnes, je to už asi 6-8 let, co tu není s námi. Nikdy na něho nepřestaneme myslet.

Barusska - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
jsme zase měli fenku LesankuSmajlíkSmajlíkje vždycky smutné, když zvíře umře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Mašle