Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Můj život s jezevčíkem

2. 05. 2009 | Vaše příběhy

Pořídila jsem si drsnosrstého králičího jezevčíka Bena. Už jako štěně byl velmi dominantní a neustále zkoušel, jestli by naší pomyslné smečce nemohl velet on. Nikdy jsem nedovolila, aby mu to prošlo.

Byly to veliké boje, Ben zkoušel všechny možné triky, aby nemusel poslouchat, jak už to u jezevčíků bývá. U nich je úspěch, pokud počkají na svého pána, aby si pro ně mohl dojít.  To, že by přišel na přivolání je opravdu jen málokdy.

Dokáže být "hluchý", "slepý", někdy i "chromý". Ale právě pro tu jeho vzdorovitou povahu jsem si ho pořídila. Největší potíže nastaly, když jsme začali chodit na procházky ven. Byl velmi útočný, napadal skoro všechny psy v okolí, už jsem si s ním nevěděla rady. Tak mi někdo poradil, že by bylo dobré Benovi pořídit kamaráda a sobě vlastně ještě jednoho jezevčíka.

Nějakou dobu jsem to zvažovala, ale potom jsem si řekla, proč ne. Pejsky mám ráda, jestli jeden nebo dva, to už vyjde nastejno, tak jsem odpověděla na inzerát a už se jelo pro druhého pejsana.

Ben kamaráda nejdříve přijmout nechtěl, hlídal si svoje hračky, pelíšek i mě. Trvalo to asi týden, než si spolu začali hrát, potom vznikalo krásně psí přátelství.

Dnes jsem velmi ráda, že psíky mám dva. Doma samotu zvládají lépe, pokud jsem mimo domov, jiných pejsků si venku nevšímají. Protože jsou vzrůstem malincí (váhou asi 4 kg), tak se s nimi dá i všude jít, stále vypadají jako štěňátka.

 

Jsem ráda, že je mám oba dva. A pokud mi život třeba nadělí nějaké potíže, psí kamarádi mi je zlehčí. Stačí, když se na mě podívají těma psíma očima, přitisknou se ke mně a mně je hned lépe. Pes je skutečně nejvěrnější přítel člověka.

Autor: Babulka64



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Můj život s jezevčíkem:

Můj život s jezevčíkem
Můj život s jezevčíkem
Můj život s jezevčíkem
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
také jezevčíka, ale hladkosrstého. Říká se, že lidé si vybírají psa podle sebe. Asi ano, jsem dominantní typ, ale on je ještě větší. Jsou mu 3 roky a neustále spolu bojujeme o to, kdo z nás dvou je vůdce smečky. Občas vyhrávám já, ale pak ho okřiknu nebo zaženu domů z ulice, kdy se mu to vůbec nelíbí a okamžitě začne vrčet. Vynadám mu, pošlu ho do boudy, občas seknu a celý den mu dávám najevo , že s ním nemluvím. V tu chvíli jsem pro něj jediná na světě a neví jak by si mě usmířil SmajlíkMám ho moc ráda a i přes tyto naše boje na něj nedám dopustitSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles