Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Můj pes Ares

16. 05. 2010 | Vaše příběhy

Už doma sice dva psy máme, ale já jsem si už od mých 12ti let přála nějakýho pořádnýho hafana, se kterým když se projdu po městě, tak lidi budou mít respekt. Dlouho jsem přemlouvala, až mamky přítel se rozhodl, že by nebylo špatný si pořídit k jeho baráku nějakýho velkýho hlídače..

Jednoho dne vzal telefon a zavolal jedný paní, která má chovatelskou stanici s rotweillerama, jestli nemá teď zrovna nějaké štěňátko. Měli jsme štěstí. Měla poslední fenečku a pejska. Mohli jsme si vybrat, ale rozhodování bylo opravdu těžký, obě štěňata vypadala nádherně. Vybrali jsme si ho teda podle jeho aktivity. Pejsek byl aktivnější než fenečka, tak jsem si klekla na zem, očuchal si mě a udělal přede mnou loužičku, jako by si me snažil označkovat. Tak jsme si ho vzali. Po cestě do jeho nového domova jsme přemýšleli, jaké mu dáme jméno. V papírech měl Ares. Protože jsme už byli líní přemýšlet, tak jsme mu to jméno nechali.
 
Když jsme si ho vezli domů, celou cestu sem brečela. Vypadal tak smutně, když opouštěl svojí maminku. Uklidili jsme mu ten největší kotec pro psy a večer jsme ho tam zavřeli, aby si zvykl na pobyt venku. Celou noc prokňučel, proto jsem se na něj snažila potichu mluvit z okna, abych ho trochu utišila, aby věděl, že není úplně sám. Po 14ti dnech už v kotci nekňučel vůbec. Pamatuju si na naší první procházku, protože se říká, že čim víc ho naučíš dokud je štěně, tim víc toho bude umět. Tak jsem se nebála rysknout ho pustit bez vodítka. Nejdřív mi pomalu bral čáru pryč, ale jakmile jsem taky od něj začala utíkat, otočil se a běžel hned za mnou. Když jsem mu tohle párkár udělala, nevzdálil se ode mě víc jak na 10 metrů. Později už ode mne běhal dál, ale na zavolání se poslušně vracel.
 
Když byl ještě štěňátko, zničil co mohl. Když mamky přítel nechal omylem otevřené dveře u předsíně v baráku, během půl hodiny byly všechny boty a věci, co se válely vevnitř, poházený a zahrabaný po celým dvorku. Nejvíc mě baví ho chodit koupat, protože když ho zavčas nepustím z vodítka, letím do vody i s ním (to se mi stalo nekolikrát). Člověk prostě s tímhle tím psem musí být ve střehu. Jednou, když jsem s ním byla v lese, našel si tam takový dlouhý tlustý klacek a běžel s nim proti mě. A co se nestalo. Můj milý pejsek mi svou rychlostí a svým velkých klackem v hubě podrazil nohy. Smůla fakt byla, že zrovna bylo po dešti, všude bláto a já navíc na sobě měla světle hnědo-zelenou maskáčovou bundu. Tak jsem ho připla na vodítko a šla jsem domů. Doma si ze mne dělali srandu, že mě psisko celou cestu táhlo po zemi.
 
Dřív jsem ho ještě v pohodě utáhla. Teď už mám co dělat, abych vůbec udržela rovnováhu, když se mnou škubne. Možná si říkáte, že by jste 9ti měsíčního rotweillera utáhli v pohodě. Jenže co má říkat drobná holka se 152 cm...??? :)

Foxilie – čtenářka

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Můj pes Ares:

Můj pes Ares
Můj pes Ares
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Kroj