Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Máme rádi zvířata, protože jsou chlupatá

19. 05. 2009 | Vaše příběhy

Ahoj, jmenuju se Hanka, máme s manželem 2 krásný děti a 5 koček, 2 psy a najde se mezi námi i králík.

Už od malička miluju kočky. Když jsem byla malá a viděla jsem za plotem se potulovat koťátko, tak jsem si ho strčila pod triko a natajňačku donesla domů.

Je s nima spousty legrace, ale někdy zlobí víc než děti. Hlavně když na kocoura přijde jaro, běhá kolem baráku a řve a řve. Někdy to připomíná pláč dítěte. 

Jednoho dne jsme v seníku u baráku našli bílou kočičku, hned se u nás zabydlela, dostala jméno Linda a další dva kocouři, co jsme už měli, jí hned mezi sebe vzali jako by s nimi vyrůstala. Po šesti letech jí najednou začal téct hnis z ouška. Na veterině jí hned operovali, měla v hlavičce nádor. Naštěstí všechno dopadlo v pořádku. Jednoho krásného dne se jí narodilo černo-bílé koťátko. Po čase jsme o Lilinku bohužel přišli. Z malého černo-bílého kaťátka vyrostl Jakeš (8 let), ale je to kočička. Máme jeho dalčí 3 potomky kočičku Matěje (4 roky), Amálku a Bertíka (3 roky).

No a aby jich nebylo málo tak máme ještě kocourka Máju (11 let). Aby jim nebyla přes den na zahrádce dlouhá chvíle a tolik nepřibírali, tak se o jejich kondici starají dva němečtí  ovčáci Ája a Briťák (7let). Aby těch chlupů tady po zahradě nelítalo málo, tak jsem z pekáče zachránila králíka. Jmenuje se Pírko (3 roky) a je papírovej, výstavní. Jen proto, že si můj táta na výstavě nevšiml, že mu místo samičky prodali samečka, tak měl být nedělním obědem. Teď je z něj protekční králík. Je krotkej, tak ho pouštím na zahrádku, berem si ho domů, ale moc mu chutnají kabely. Jak nějaký objeví, hned ho rozkouše. 

Každý rok máme nové svíčky na vánoční stromeček. Máme akumulační kamna, taky nás už odstřihl od tepla, naštěstí se do nich pustil, když se nenabíjeli, asi by se usmažil.:) Měli jsme i křečky, jenže to jsme nemohli kočky sundat z klece, snažily se je protahovat, mezi žbrdlinkami.

Tak až si zase někde najdeme nebo zachráníme nějaké zvířátko, ráda se s Vámi o to podělím.

Jednou k nám přiletěl holub a vyseděl si ze slepičího vajíčka kohouta. Když jsme dali kohouta sousedovi, holub se nám taky odstěhoval. Tak nám musel soused kohouta vrátit. Jednou jsem zase zachránila kocourka od utopení. Jeho " panička" už ho nechtěla, naštěstí jsem se o tom dozvěděla, a kocourek u nás žil krásných, bohužel, krátkých 9 let. Jednoho zimního dne se pod našim autem schoval malý pejsek, taková ta pouliční směs. Měl celé tlapky obalené hroudama sněhu. Vzali jsme si ho domu, ale jenom přez noc a že druhý den půjde zase svojí cestou. Jenže dostal jméno Ťapka a ta noc trvala víc jak 11 let.

Jednou, až půjde okolo slon, tak nevím nevím................ 

 

Autor: Hanhanka



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Máme rádi zvířata, protože jsou chlupatá:

Máme rádi zvířata, protože jsou chlupatá
Máme rádi zvířata, protože jsou chlupatá
Máme rádi zvířata, protože jsou chlupatá
Máme rádi zvířata, protože jsou chlupatá
Máme rádi zvířata, protože jsou chlupatá
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Takový milý článek a ani jeden komentář? No, ten slon mě dostal. Jak velkou máte zahrádku? Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles