Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 19.03. 2024
Dnes má svátek Josef
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak jsem chtěla pomáhat v psím útulku

10. 10. 2010 | Vaše příběhy

Můj příběh se stal již dávno, před mnoha lety, asi v roce 1995, ale i tak jsem se rozhodla Vám o tom napsat. Byla a jsem velkým milovníkem všech zvířátek a proto jsem se rozhodla jít zdarma pracovat do psího útulku. Samozřejmě v útulku moji nabídku ihned přijali a hned druhý den jsem nastoupila.

Hned první den, po tom, co jsem tam viděla, jsem byla dost zklamaná. Myslela jsem si, že když někdo provozuje psí útulek, že má zvířátka opravdu rád, ale zjistila jsem, že jsem se bohužel strašně mýlila. V útulku jim šlo pouze o kšeft a ne o blaho pejsků. A jak to tam probíhalo? Ráno jako první byl úklid v kotcích, kde na jeden metr čtvereční bylo namačkáno několik psů, kteří se v kotci sotva otočili.

Pro asi 10 pejsků byla jen jedna miska na vodu a druhá na jídlo. Když jsem viděla, že i miska na vodu je prázdná, ihned jsem jim šla vodu napustit, když v tom slyším, jak majitelka útulku letí a křičí na mě, proč jim dávám vodu. Když jsem jí oznámila, že miska byla prázdná, tak jsem dostala vynadáno, že je prázdná úmyslně, aby nepili a tudíž moc nečůrali, aby se po nich nemuselo moc uklízet.

Dalším pejskům jsem pak vodu lila potají, aby mě neviděla. Pak následovalo krmení. Ve vodě se rozpustily ty nejobyčejnější granule, které se prodávají. Když jsem začala misky plnit granulemi, opět jsem dostala vynadáno, že jim dávám moc, že mám ubrat. Pak jsem jen smutně koukala, jak hladově papají a když jsem viděla, že pár slabších pejsků se k misce vůbec nedostalo, nemeškala jsem a šla misku doplnit, aby se najedli i ostatní.

To už na mě ale majitelka opět křičela, že to nesmím, že prostě mají smůlu, že se k misce nedostali. Šla jsem domů úplně zničená, ale ne fyzicky, ale psychicky. Druhý den ráno jsem zajela hned koupit pytel lepších granulí a poprosila manžela, aby mě tam s tím zavezl. Když to majitelka uviděla, hned zajásala, pytel mi odebrala a šla na druhý konec útulku, kde to nasypala psům, u kterých jsem ani předešlý den nebyla. Pak jsem zjistila, že majitelka úmyslně množí čistokrevné pejsky pro prodej, na kterých pěkně vydělávala, účtovala si nehorázné peníze za každý den strávený pejska v útulku, za stravu a ubytování, jako kdyby byli v hotelu, a voříšky, které tam měla, jen, že musela, aby dostávala dotace od města.

A to raději pomlčím o tom, jak se k pejskům chovala. Po týdnu jsem tuto práci psychicky nezvládla, denně jsem kvůli voříškům, které tak trápila, brečela, tak jsem raději odešla. Jednoho pejska jsem si ale odtamtud vzala domů, bohužel víc jsem si jich vzít nemohla. V té době se vlčáci dali koupit bez papírů za asi 500 Kč a ona mně naúčtovala několik tisíc. Ale ráda jsem zaplatila, abych ho chudáčka vysvobodila. A to majitelka útulku netušila, že z nalezených štěňátek vyrostou opravdu vlčáci, jinak by mně zřejmě naúčtovala zdaleka víc.  Z voříška nakonec vyrostl krásný německý ovčák, kterému jsme dali jméno Briteček. Bohužel nám již před 3 roky stářím zemřel.

Od té doby jsem ve zmíněném útulku nebyla a raději zvířátkům pomáhám jinak, třeba tím, že nosím do lesa jablíčka a jiné ovoce ze zahrádky. Když jsem se rozhodovala pořídit si nové pejsky, jako první mě opět napadl útulek, ale při myšlence, že tam opět uvidím jen týrání chudáčků voříšků, jsem si to raději rozmyslela a hledala inzeráty jinde. Koupila jsem postupně dva, oba bez PP, takže jsem stejně neměla jistotu, co z nich vyroste. Ale i kdyby z nich vyrostlo úplně něco jiného než ovčák, stejně bych je měla ráda úplně stejně. Bohužel do útulku už asi nebudu mít odvahu nikdy jít. Jen doufám, že tohle se neděje všude a tento útulek je jen vyjímka a také doufám, že v tomto útulku se již tohle neděje, i když o tom dost pochybuji, protože paní (majitelka útulku) tam stále je.

Nejvíc mě vždy dokáže naštvat, když ji vidím někde v televizi, jak pěkně o pejscích mluví a přitom se tak nehorázně přetvařuje. Jmenovat ale útulek raději nebudu, nechci tím odradit další zájemce o pejsky. Možná někdo i řekne, proč jsem onu majitelku neudala za týrání zvířat, ale měla jsem strach z toho, že mně to nikdo neuvěří, protože ona paní často vystupuje v televizi jako hodná milovnice všech zvířátek a bylo by to tvrzení proti tvrzení a samozřejmě svědky jsem žádné neměla. 

 

Jessynka

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2   3   4   5  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík.
Obrázek uživatelky
profil
spíš aby se pejsci nemnožili, taky mi příjde, že někteří chovatelé zkrátka nejsou milovníci pejsků, nebo aspoň ne všech, ale jen těch šlechtěných! Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík hrůza
Obrázek uživatelky
profil
nechápu, já bych do toho útulku šla právě proto, abych aspoň jednomu pejskovi pomohla...
Obrázek uživatelky
profil
Achjoo :(((..... nic víc nejde napsat....Smajlík

Joa - vždycky - když čtu takovýto článek, pousmívám se, se svým psem ležícím mi u nohou ve svém pelíšku a s hlavou na polštáři:D, nad lidmi (jako je například moje praštěná babička, která netoleruje psy v bytě), kteří říkají, že můj pes chudák! ( protože je občas doma sama, protože musí poslouchat, a protože dostává granuleSmajlík)...
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Mašle