Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak jsem budila respekt

17. 05. 2012 | Vaše příběhy
Od 6. třídy mám krátkosrstého jezevčíka. Proto jsem zvyklá na věty ostatních pejskařů typu: „Nech ho, je malej...“ a podobně. Když jsem chodila venčit kolem baráku v 11 večer, nikdy jsem se neutěšila tím, že bych vedle sebe měla obranáře trhače. Ačkoliv Fíďu nadevše zbožňuji, ráda jsem si občas od kohokoliv půjčila psa větších rozměrů.

Mám tetu. Bydlí ve Francii a chová rhoderské ridgebacky. První její fenečka byla Elsa. Elsa se dožila vysokého věku. Ještě před 3 lety jsem ji viděla. Už byla slepá a údajně i hluchá (to mi nepřipadalo). Byla to úžasná čubička. Tenkrát měla teta ještě Chibu a Olinu. Ti už dávno zemřeli. Olině se přetočil žaludek a co se stalo Chibovi už si nepamatuji, jen vím, že neumřel stářím.

Jak jsem budila respektDalší fenečka, kterou si teta pořídila po smrti Oliny, byla Daima. Tu jsem nikdy neviděla, jen na fotkách. Stalo se jí něco podobného, co Olině. Po ní si teta nechala Vimu – štěňátko, které mělo jisté, že nikdy nemůže být uchovněné a nikdo ho nechtěl. A poslední fenečku, kterou si pořídila, je Cheetou.
V roce 2009 přijela teta i se svými psy do Čech. Protože má chalupu několik kilometrů od naší, jezdívala i s Cheetou k nám. Elsa už byla, jak jsem řekla, příliš stará a Vima měl zrovna úraz, takže byl po operaci. Cheetou byla takové odrostlé štěně. Byla hrozně nevychovaná, ale hodná. Mouše by neublížila. Jen prostě ignorovala jakékoliv povely od lidí.

Hned jsem tetu poprosila, ať mi ji půjčí. A tak jsem se stala venčitelkou obřího psa! Pyšně jsem si to vykračovala lesem. Cheetou chvílemi pěkně tahala, Jak jsem budila respekttakže jsem se děsila, aby mi nevzala roha. Ale vše jsme zvládaly. Byla milounká. Na procházce jsme byly asi hodinu. Když jsme se vracely zpátky do vesnice, z jedné branky vyběhl malý yorkšírský teriér. Konečně jsem mohla i já říct: „Nech ho, je malej!“ Vzápětí se vyřítila za prckem malá holčička. Popadla ho do náruče a koukala vyděšeně přímo na Cheetou. Hlavy měly zhruba ve stejné úrovni.

Zhruba 3 vteřiny jsem si užívala pocit, že budíme respekt a pak zavelela, abych holčičce nezpůsobila nějakou psychickou újmu.
Tohle léto jsem bohužel Cheetou viděla naposledy. Naše rodina má s tetou nějaké spory a zatím nebyla možnost ji navštívit. Doufám, že se má dobře a že zase někdy spolu půjdeme vzbuzovat respekt.

Taradorizp - čtenářka
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
vám to spolu. Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles