Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vánočky letos nejen pro kočky v Zoo Jihlava

5. 01. 2011 | ZOO Jihlava

Druhý ročník vánoční sbírky krmiv pro opuštěná zvířata v útulcích uspořádala Zoologická zahrada Jihlava – tentokrát ve spolupráci s Českým rozhlasem Region.


V průběhu prosince se podařilo na pokladnách zoo a v jihlavské redakci Českého rozhlasu nashromáždit neuvěřitelných 240 kilogramů granulí, konzerv a pamlsků pro kočičí a psí obyvatele útulků. Nechyběly ani deky, obojky nebo hračky. Dárečky byly rozvezeny do útulků ve Žďáru nad Sázavou, Polné, Havlíčkově Brodě a  Třebíči. Všem dárcům moc děkujeme!


Klubový večer již tento čtvrtek

 

zooKlubové večery v jihlavské zoo pokračují i v roce 2011. První se uskuteční již tento čtvrtek – 6. ledna 2011. Zájemci budou moci navštívit samotné srdce Austrálie včetně hory Uluru a dozví se i spoustu zajímavostí ze života původních obyvatel – to vše s ředitelkou jihlavské zoo Eliškou Kubíkovou. Začátek v 18:00 hodin, vstup pouze „starou“ pokladnou (od řeky), vstupné dobrovolné.


Vánoční nadílka


Originální vánoční dárek našli chovatelé v jihoamerickém pavilonu v jihlavské zoo - hned paterčata se narodila největším hlodavcům na světě – kapybarám 25. prosince 2010. Tříletá matka pochází  německé zoo Hannover a v Jihlavě žije od června 2008. Stejně starý otec se narodil v Plzni a v Jihlavě svou vyvolenou potkal v červnu loňského roku.


Mláďata kapybar přichází na svět na rozdíl od většiny ostatních hlodavců pokryta hustou a měkkou srstí a se svou matkou udržují kontakt slabými hlásky, které zní podobně jako předení. Kapybara je největším hlodavcem na světě (dospělý jedinec může vážit přes 50 kilogramů), její domovinou je Jižní Amerika, kde se kvůli chutnému masu a kvalitní kůži stala cílem intenzivního lovu a dnes je v některých oblastech velmi vzácná. Živí se výhradně rostlinnou potravou, umí výborně plavat a potápět se.


Zdroj: ZOO Jihlava


Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles