Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Ústecká zoo chová nový druh tamarínů

21. 09. 2010 | ZOO Ústí nad L.

Další druh drápkatých opiček, tentokrát tamaríny bělohubé, mohou vidět návštěvníci ústecké zoo v pavilonu exotária. Jedná se o mladý nadějný pár, jejichž domovské zoo oddělují stovky kilometrů. Samička pochází ze Zoo Bojnice, kde se v únoru roku 2007 narodila, sameček je také tříletý a narodil se v Tierparku Gettorf, který se nachází až téměř u německo-dánských hranic.

Do ústecké zoo přišel na začátku září, první dny strávil v izolaci, ale nyní jsou obě zvířata již pohromadě a jejich soužití je naprosto bezproblémové. Pozorovatele zaujmou svojí aktivitou a obratnými skoky na větvích a umělých skalách, které mají umístěné ve svojí expozici. V ústecké zoo je to již pátý druh z čeledi kosmanovitých (vyšší primáti), které chová, tři z tohoto počtu se dokonce v letošním roce podařilo rozmnožit. Jsou známí také pod názvem „drápkaté opičky“, neboť jejich nehty připomínají tvarem i velikostí drápky.

Rozpoznat oba nové obyvatele od sebe je zatím poměrně těžký úkol, neboť vypadají úplně stejně, samička je o něco menší, sameček je více plachý. Chovatelů se ale nebojí, berou si kousky ovoce i z ruky.

Mezi jejich největší pochoutky patří banány, hroznové víno, meloun či piškoty. Samozřejmě dostávají i spoustu jiné potravy, je to široká škála ovoce, zeleniny, kterou preferují vařenou, dále rýže, krupicová či ovesná kaše obohacené o vitamíny a další speciální doplňky. Tak jako v přírodě je nezbytnou složkou i potrava živočišná v podobě hmyzu – sarančat, moučných červů či cvrčků. Velice důležitý je pro ně dostatek tepla a UV záření, které zajišťují speciální zářivky a výhřevné zdroje.


Zdroj: Zoo Ústí nad Labem

 

Mirka Bali

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles