Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Úhyn mláděte tuleně obecného

28. 09. 2010 | ZOO Ústí nad L.

V neděli 26. září 2010 zaznamenali pracovníci ústecké zoologické zahrady velice smutnou událost. Ve 13:30 hodin objevili v expozici tuleňů ve vodě malou samičku tuleně obecného Jente bez známky života. Mládě bylo vyloveno, byl povolán veterinární lékař, který neshledal žádné zřejmé známky příčiny úhynu, takže mládě bylo okamžitě odesláno na vyšetření do Státního veterinárního ústavu v Praze – Lysolajích.

Na základě prvních výsledků bylo zjištěno, že hlavní příčinou náhlého úhynu byl vnitřní hydrocefalus (otok mozku). Zda se jedná o onemocnění genetické či infekční prokáží další vyšetření a kultivace vzorků, což však potrvá minimálně dva týdny, takže po této době budou zaměstnanci zoo vědět více. Důležité je zjištění, že se nejednalo o úraz či projev agresivity ze strany rodičů (pokousání apod.), oba se o své mládě po celou dobu pečlivě starali bez jakýchkoli problémů.

Po 65 dnech radosti a oprávněné pýchy nad tímto jedinečným odchovem zavládl nyní v zoo smutek. Mládě tuleně přitahovalo pozornost mnoha návštěvníků zoo, před 14 dny proběhly slavnostní křtiny, ale bohužel ne vždy vše dopadne tak, jak by si člověk přál.

Velkou nadějí do budoucna zůstává rodičovský pár, který tímto prvním narozením potvrdil, že obě zvířata harmonizují a že bychom se v příštích letech mohli opět dočkat dalšího mláděte.

 

Zdroj: Zoo Ústí nad Labem

 

Mirka Bali

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
je mi líto tuleňátka. Byl rozkošný Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles