Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Třetí generací pražských tygrů sumaterských jsou dvě holky

22. 07. 2011 | ZOO Praha
Pětiletá samice tygra sumaterského Surami porodila v sobotu 25. června 2011 dvě koťata. Od té doby je chovatelé pozorují na monitorovacích kamerách umístěných v porodním boxu. Ve třech týdnech života mláďat proběhla první větší kontrola zdravotního stavu.
 
„Při této příležitosti jsme zjistili, že jde o zdravé a prospívající samičky o váze 3,16 a 3,40 kg,“ uvedl Pavel Brandl, kurátor savců ZOO Praha. Mláďata sají mateřské mléko a na váze přibírají zhruba o půl kila za týden. Se Surami trvale obývají porodní boudu umístěnou v Pavilonu kočkovitých šelem. Návštěvníci je však mohou s trochou štěstí zahlédnout už i v expozici tygrů sumaterských.

„O víkendu jsme jedno z koťat zahlédli ve vnitřní expozici. Buď ho tam vynesla Surami, nebo se samo odvážilo vzdálit se z boudy. Obě varianty jsou možné,“ vysvětlil Brandl. Pravidelně opouštět porodní boudu začnou mláďata zhruba do tří týdnů.

Třetí generací pražských tygrů sumaterských jsou dvě holkyLetošní odchov je o to větší chloubou ZOO Praha, že jde o třetí generaci jedné linie tygrů sumaterských narozených v ZOO Praha. V roce 1994 se v Praze narodil dědeček mláďat samec Dustin, v roce 2007 jejich otec zvaný Falco.

Tygři sumaterští jsou v přírodě kriticky ohroženým druhem. V rezervacích jich zbývá něco přes 400 jedinců. O mnoho lépe na tom není tento nejmenší z pěti poddruhů tygra ani v lidské péči. V zoologických zahradách Evropy byste napočítali kolem 100 jedinců a v loňském roce se v celoevropském chovu podařilo odchovat pouze 5 tygrů sumaterských.

Zdroj: Zoo Praha

Alena B.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !