Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Štěně Mája

19. 05. 2012 | Vaše příběhy
Před půl rokem jsem s přáteli jela na trh do Ředhoště. Nic mě tam ale nezaujalo, až na krásná malá štěňátka. Majitelka je prodávala za 200 Kč a tvrdila, že štěňata jsou křížená s Yorkšírským teriérem a se Špicem. Mě hned napadlo, že bych jedno mohla dát mámě k Vánocům.

Už jednoho špice měla a tahle malá, chlupatá kulička jí snad Báru nahradí. Vzala jsem štěně pod bundu, aby mu nebyla zima a cestou domů jsem mu vymýšlela jméno. ,,Mája, tak se bude jmenovat,'' napadlo mě. Bylo 14 dní před Štědrým dnem a Mája zatím bydlela u mě v bytě. Další den přestala žrát a pořád ležela, takhle to bylo ještě 3 dny.

Štěně MájaRozhodla jsem se jít na veterinu. Doktor ihned řekl, že  má otravu ze škrkavek. Dal jí injekci a vitamínovou pastu. Další 4 dny byla kontrola a pokaždé jsem platila 500 Kč. Mája mě tedy vyšla na  2700 Kč.

Ale o Vánocích se má pomáhat druhým a já jí zachránila život, už jsem myslela, že to nezvládne. Byla velká tak sotva do dlaně a ani nechtěla jíst. Krmila jsem ji doma injekční stříkačkou, než se zotavila. ,,Konečně,'' řekla jsem si, když bylo 24. 12. 2011.

Máje jsem dala růžovou mašli kolem krku a jela jsem k mamce. Dala jsem ji pod stromeček a když ji máma uviděla, byla štěstím bez sebe. Mája sladce vrtěla ocáskem a byla jí odpuštěna i rozkousaná bota. Druhý den jsem jela domů. Další měsíce Mája rostla jako z vody a dnes je z ní menší vlčák!

Máma byla naštvaná, protože jsem tvrdila, že Mája moc nevyroste. Byla jsem oklamána, ale co, i veterinář řekl, že Mája bude malinká. Mamka si Máju ale nechala a teď má velkého hlídače. Tohle byly mé nejdivočejší Vánoce, které jsem zažila.

Monberka - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
hezký a milý příběh Smajlík Mája je krásná Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Koleda