Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Starého psa novým kouskům nenaučíš?

24. 06. 2012 | Vaše příběhy
Má nevlastní teta si kdysi pořídila psa. Šedého malého pudlíka Ajlinu. Ajlina nesnášela lidi a především děti. To byl docela problém hlavně pro mou o půl roku mladší nevlastní sestřenici, která s Ajlou sdílela jednu domácnost. Pamatuju si, jak jsem kolem ní vždycky procházela po špičkách a bála si ji pohladit, protože se nehezky dívala, vrčela a štěkala.

Byl to hrozný vztekloun.
Díky rodinným problémům se nevlastní teta začala rozvádět a stěhovat za svým novým přítelem. Najednou jí pes zřejmě začal překážet a dala ho své mámě. Babička s dědou se Ajly ochotně ujali a začali ji převychovávat.
Nikdy bych nevěřila tomu, co se z té mrzuté, protivné a agresivní pudlí dámy stane.

Starého psa novým kouskům nenaučíš?Nevím, jak dlouho její proměna trvala, ale během několika roků se z ní stal naprostý mazel a miláček. Pusinek, které rozdávala, nebylo nikdy dost a milovala neustálou pozornost. Vždy ke mně skočila do křesla a nechala se třeba hodinu v kuse drbat na bříšku. Bavila ji i hra s hračkami, skákala mi do náruče.

Nedělaly jí problémy ani procházky na vodítku. Občas jsem si ji půjčovala. Byla zlatá.

Před několika lety ji napadl německý ovčák. Nevím, co si provedli, ale skončilo to rychlým odvozem Ajly k veterináři, neboť jí prokousl břicho i se střevy. Protože to byla statečná holka, zabojovala a dál si užívala na tomhle světě.

O Velikonocích jsem dědu navštívila. Když jsem zazvonila, už se neozvalo rituální štěkání u dveří. Ajlinky zemřela krátce po Vánocích. Dožila se zasloužilého věku – cca 16 let.

Ráda na ni vzpomínám. Ona byla zdárný příklad toho, že když se chce, všechno jde.

Taradorizp - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
krásný a dojemný příběh Smajlík Ajlinka byla moc hezká Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Mašle