Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Slonice Gulab oslaví 45 let v Zoo Praha

4. 06. 2011 | ZOO Praha
V neděli 5. června 2011 uplyne přesně 45 let, kdy do pražské zoo přišla slonice Gulab. Na její mládí zavzpomíná ve 14 hodin u expozice slonů zoolog Zbyněk Šíša. Oslavě bude přítomna i pamětnice Milena Hošková - žena kapitána lodi, která Gulab do Evropy přivážela.

Před expozicí slonů si budou moci návštěvníci pražské zoo moci prohlédnout velkoformátové fotografie, na kterých je Gulab jako slůně, a porovnat, jak se naše sloní dáma za ty roky změnila.

Pozvání na oslavu přijala také Martina Vrbová, moderátorka pořadu České televize Retro. O program se postará mimo jiné silák Josef Mazač, který poměří své síly s jednapadesátiletou Gulab. Oslava bude zakončena ukázkou cvičení sloních samic.

Odpolední program obohatí také další z cyklu setkání s pamětníky, které pořádá Zoo Praha každou první neděli v měsíci od 16 hodin v Kavárně Černohouska u příležitosti oslav 80. výročí založení Zoo Praha. Vzpomínání u čaje tentokrát s názvem Jak odchovat tygra přiblíží, jak probíhaly umělé odchovy zvířat a které prvoodchovy v Zoo Praha se zapsaly mezi světové unikáty.

FOTO – Samice Gulab (foto: Tomáš Adamec)



Zdroj: ZOO Praha

Mirka Bali
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !