Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Sloní týden v ústecké zoo

30. 11. 2010 | ZOO Ústí nad L.
Dnes 30. listopadu 2010 ve 12:00 hodin začaly v ústecké zoologické zahradě oslavy 25letého pobytu slonice Kaly v zoo, které potrvají až do neděle 5. prosince. Zahájení proběhlo ve znamení dobrot, protože obě slonice, Kala i Delhi, dostaly velký šedesátikilogramový dort, na kterém si svorně pochutnaly.

Hlavní složkou této dobroty byla vařená rýže, ovoce, zelenina a pečivo. Kromě obvyklých složek jako jsou mrkev, kedlubny, okurky, rajčata, papriky, jablka, banány, pomeranče tvořily dort v menší míře i takové pochoutky jako například růžičková kapusta, červená řepa, kiwi, jahody, borůvky, nashi, granátové jablko, vodní meloun, kokos, květy levandule, zoo-usti-slonice-kala-25-letvrcholem exotičnosti byla pytahaja. Slonice se do dortu s chutí pustily a po několika desítkách minut bylo „vyluxováno“.

Sloní týden v zoo pokračuje každý den ve 14:00 hodin prohlídkami zázemí pavilonu slonů s odborným doprovodem a komentářem chovatelů, výstavou historických fotografií a možností připojit se k tvorbě dlouhého sloního chobotu z pomalovaných a vyzdobených ruliček toaletního papíru. Během dopoledne je přinesly děti z okolních MŠ a ZŠ a po prvním dni jich je navlečeno přes 300 kusů. V neděli 5. prosince si Kala a Delhi ještě jednou pochutnají a užijí si i zábavu, protože na ně čekají dárky v podobě dobrot zabalených v ozdobených krabicích. Místo předání bude záviset na počasí, ale jsou jen dvě možnosti – proběhne buď v pavilonu nebo ve výběhu, každopádně začátek je ve 14:00 hodin.

Zdroj: ZOO Ústí nad Labem

Veronika J.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Sloní týden v ústecké zoo:

Sloní týden v ústecké zoo
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !