Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Safari ve Dvoře Králové je plné mláďat

9. 08. 2011 | ZOO Dvůr Kr. nad L.
V červnu a červenci se v ZOO narodilo a vylíhlo téměř 200 mláďat. Na okruhu Afrického safari mohou návštěvníci pozorovat většinu z narozených savců, převážně velkých kopytníků, téměř 40 mláďat ve 20 druzích.  Dívat se z pohodlí vlastního vozu na péči matek o svá mláďata je teď na Safari opravdu úchvatným zážitkem.

Za pouhé dva měsíce, červen a červenec, se v ZOO narodilo 37 savců ve 20 druzích, vylíhlo 135 ptáků ve 22 druzích a vyklubalo 20 plazů ve 3 druzích. Převážná část narozených savců patří mezi velké kopytníky, kteří žijí v Africkém safari.

Jak sdělil zoolog Bc. Luděk Čulík, momentálně tam mohou návštěvníci vidět sedm mláďat antilop losích, sedm mláďat pakoní modrých, dvě mláďata zeber Chapmanových, jedno mládě pakoně běloocasého,  jedno mládě vodušky jelenovité a dvě mláďata vodušky červené. Safari ve Dvoře Králové je plné mláďatJinak ve volných výbězích je možné vidět tři mláďata zebry Hartmannové (tři samičky), jedno mládě zeber bezhřívých (sameček Lukas) a tři letošní telata buvola kaferského (jeden sameček a dvě samičky).

Projížďka po Africkém safari se tak stává mimořádným zážitkem, protože návštěvníci se mohou u jednotlivých zvířat zastavit a dívat se, jak si mláďata spolu hrají, jak o ně jejich matky pečují a jak se zapojují do kolektivů svých stád. Pozorovat rodinný život zvířat takhle zblízka často není možné ani ve volné přírodě.

Zdroj: Zoo Dvůr Králové

Alena B.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !