Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Ptačí den v ZOO Praha

23. 02. 2012 | ZOO Praha
Sobota 25. února patří v ZOO Praha ptákům. Nadšení ornitologové se pod vedením odborníka ze ZOO vydají na vycházku za vzácnými obyvateli zimní Vltavy nebo zjistí, že není budka jako budka. Mistr etikety Ladislav Špaček pak v 11 hodin pokřtí již 137. mládě tučňáka Humboldtova narozeného v ZOO Praha!
 
Ptačí den začne dříve, než branou ZOO projdou první návštěvníci. Nadšenci z řad amatérů se již před devátou vydají od hlavní brány směrem k Vltavě na ornitologickou vycházku vedenou odborníkem ze ZOO Praha. Především díky tuhým mrazům lze totiž v nedalekém okolí pozorovat nesmírně vzácné zimní hosty, mezi nimiž nechybí rarity jako morčáci velcí a bílí či poláci kaholky. Ptačí den v ZOO PrahaMnozí z těchto ptáků zalétají do Česka jen zcela výjimečně ze Skandinávie, Grónska či severu Ruska.

Ornitologická vycházka vyráží v 8.30 od hlavního vchodu a není nijak zpoplatněna. Dalekohledy a teplé oblečení s sebou!

Přímo z vycházky za zimními hosty na Vltavě se mohou návštěvníci vydat ke Vzdělávacímu centru u hlavního vchodu. Od 10 do 15 hodin zde bude fungovat poradna o ptačích budkách. Přímo od odborníků Českého svazu ochránců přírody se dozvíte, která budka je pro který druh nejlepší nebo kam ji pověsit.

Zlatým hřebem Ptačího dne se stanou křtiny malého tučňáka Humboldtova. Slavnostní program začíná v 11 hodin u expozice tučňáků. Není pochyb, že se ponese ve velice noblesním duchu a bez přešlapů ve společenském chování - kmotrem mláděte se stane guru společenské etikety, pan Ladislav Špaček. Mládě vylíhlé 14. prosince 2011 se návštěvníkům ukáže úplně poprvé. Zatímco dospělí tučňáci se nepochybně dostaví ve slavnostním černém fraku, dá se čekat, že mladý tučňák zvolí pohodlný domácí oděv tučňáčích mláďat v odstínech šedé.

Tučňák Humboldtův je jeden z nejteplomilnějších tučňáků. V přírodě obývá skalnatá prostředí Chile a Peru. Jeho početní stavy poslední dobou dramaticky klesají kvůli úbytku přirozené potravy, znečištění životního prostředí i častým uvíznutím v rybářských sítích. V zoologických zahradách je to náročný chovanec, jehož odchovky ani dnes nejsou běžnou záležitostí. Malý tučňák je již 137. v Praze vylíhlým mládětem.

ZOO Praha nabízí v jediném dni křtiny tučňáka, pozorování vzácných ptáků na Vltavě i ptačí budky, a to v sobotu 25. února. Přijďte i vy.

Foto: Dva měsíce staré mládě tučňáka Humboldtova - Tomáš Adamec, ZOO Praha.


Zdroj: Zoo Praha

Alena B.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !