Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Podzim v ZOO Ostrava

26. 11. 2010 | ZOO Ostrava

Krásné podzimní dny plné sluníčka a teplého počasí si užívají nejen někteří zvířecí obyvatelé ve volném výběhu a voliérách, ale také lidé, kteří navštíví v těchto dnech Zoologickou zahradu v Ostravě. Právě v této době je zoologická zahrada ideálním místem pro klidné procházky v krásném lesnatém areálu se spoustou vzácných zvířat.

Celým parkem vás provedou tři stezky. Cesta vody, Cesta stínů a Cesta lesa. Všechny tři stezky jsou něčím zajímavé. Cesta vody -  povede vás podél vodních toků - dostanete se do blízkosti lesních tůní a rybníků. Cestu lesem dominují vzrostlé buky s pěknými vyhlídkami na rybník a také lesní altán, který se nachází na přirozené zvýšenině nad rybníkem. Cesta stínů je trasou náročnější, vede po povalových chodnících, můstcích nebo lesních stezkách, kde se dostanete například na Sluneční louku, která je místem pro odpočinek a hry s vyhlídkou na rybník. Celá stezka má celoročně stinný charakter, podle kterého dostala také jméno.

I během podzimní návštěvy zoo uvidíte spoustu zvířat. Pouze některé druhy teplomilných ptáků a zvířat opustily své voliéry a výběhy a tráví podzimní dny v chovatelských pavilónech. Přístupné jsou všechny pavilóny se zvířaty, pavilón slonů, primátů a také terária. Při procházce podzimní  zahradou můžete obdivovat ve venkovních výbězích krásně zbarvené plameňáky, jeleny milu a také sika, poníky a oslíky, kočkovité šelmy, jako je tygr, lev a také lvice, některá domácí zvířata: kozy s kůzlaty, ovečky, prasátka, dále také pávy, dravé ptáky, supy, orly,  papoušky ara s krásným pestrým zabarvením, velbloudy a žirafy.

Děti mohou využít oblíbenou expozici Na statku, kterou obývají domácí zvířata. Malí návštěvníci si mohou domácí obyvatele nejen pohladit, ale také nakrmit vhodnými granulemi. Kozy a kůzlata obývají výběh, do kterého se dá přímo vstoupit. Zvířátka  si mohou děti pohladit a nakrmit přímo ve výběhu. Granule zakoupíte v krmných automatech za drobné mince.

Některá zvířata tráví v podzimním období většinu času v chovatelském prostředí.  Šimpanzi obývají venkovní kruhový ostrůvek. Ten je v tomto čase opuštěn. Můžete je obdivovat v chovatelských pavilónech, kde si pochutnávají na různých dobrůtkách, které jim chovatelé připravili. Opičky se tady krmí zeleninou. Vedle šimpanzů uvidíte taky výrazně zbarveného kočkodana, madagaskarské poloopice lemury a jiné druhy.

Zajímavý je také pavilón slonů, který obývá skupina slonů indických. Součástí pavilonu je také expozice Sloní džungle, která je ukázkou vlhkého pralesa, ve kterém sloni indičtí žijí. Ze zvířat tady můžete vidět například i želvu ostnitou.

V areálu najdete také stánky s občerstvením a cukrovinkami. Zoologická zahrada je otevřena  denně během celého roku. V měsíci listopadu,  prosinci a lednu  je otevírací doba od 9.00 – 16.00 hod.  Procházky zoologickou zahradou zaujmou nejen malé návštěvníky, ale také dospělé.

 

 

Marta - čtenářka 

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
taky jsem tu parkrat byla
Obrázek uživatelky
profil
to je snad jediná zoo v ČR kde jsem ještě nebylaSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Jsem z Ústí nad Labem a také tu máme krásnou ZOO.Chodíme tam s vnučkou několikrát do roka.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles