Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Pocta Králi komiků v Zoo Praha

6. 05. 2011 | ZOO Praha
V pražské zoo bude o víkendu odhalena pamětní deska Vlasty Buriana a jeho lachtanů.

Vlasta Burian daroval v roce 1934 Zoo Praha její první lachtany – Batula a Hýtu. Návštěvníci si budou moci připomenout tuto významnou událost v sobotu 7. května.

„Vlasta Burian prý míval pražskou zoo moc rád a často sem chodíval. Kalifornští lachtani, které pořídil z Ameriky prostřednictvím německého obchodníka Hagenbecka, pak návštěvníkům zoo rozdávali stejné dávky zábavy a radosti jako Burian svým divákům z jeviště a filmového plátna,” uvedl Miroslav Bobek ředitel Zoo Praha. “Abychom si Krále komiků a jeho skutečně ojedinělý dar připomněli, odhalíme v sobotu 7. května ve 13 hodin jeho pamětní desku u expozice lachtanů.”

Pamětní bronzovou desku darovala pražské zoo Společnost Vlasty Buriana. Její slavnostní odhalení proběhne nejen za účasti Pavla Holíka z této společnosti, ale i ředitele Zoo Praha Miroslava Bobka a spisovatele Ondřeje Suchého.

Ve 13.30 symbolicky poděkují Králi komiků za jeho mecenášství také současní lachtani, chovaní v Zoo Praha - samec Meloun, samice Julinka, Abeba a Bára -, kteří předvedou svůj um v rámci komentovaného cvičení.

Slavnostní akci, která probíhá v rámci oslav 80. výročí Zoo Praha, dále ve 14 hodin obohatí autogramiáda knihy Ondřeje Suchého Úsměvy z historie pražské zoo v prostorách Vzdělávacího centra.

Foto: Lachtany Batula a Hýtu připomíná Zoo Praha mj. kampaní k 80. výročí svého založení (foto: R. Pavlovič)



Zdroj: ZOO Praha

Mirka Bali
ChytráŽena.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !